Slimpropp, klyster og barbering

Her er svarene på det som er flaut å spørre jordmoren om.

MYE Å TENKE PÅ: Gravide kan ha mange bekymringer, og ikke alt er like enkelt å dele med jordmor. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
MYE Å TENKE PÅ: Gravide kan ha mange bekymringer, og ikke alt er like enkelt å dele med jordmor. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye rart vordende foreldre kan lure på og bekymre seg over. Og ikke alle problemstillinger er like enkle å ta opp med jordmor eller lege.

Jordmor Kjersti Irgens har 12 års erfaring fra svangerskapsomsorg, føde- og barselavdeling og driver privat jordmorpraksis i Bergen.

Skal mye til å sjokkere Hun skulle ønske at gravide i større grad turte å spørre henne om pinlige eller vanskelige ting, og understreker at ingen spørsmål er for dumme.

- Det skal mye til for å sjokkere en jordmor. Gravide får høre så mye rart. Men vi kan gi svar og berolige, sier hun til BarniMagen.com.

- Dette gjelder både de som har små bekymringer, til kvinner som sliter med alvorlig fødselsangst.

Må bygge opp et tillitsforhold Som eksempel forteller jordmoren at kvinner som har opplevd seksuelle overgrep, kan ha store problemer med tanken på den forestående fødselen.

- Men på grunn av at det er så skambelagt, forteller de det ikke til jordmor, og får derfor ikke den hjelpen og støtten de burde ha fått, forteller Irgens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer