Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

-Slipper janteloven i denne bilen

Trond Helge Kristiansen har kjørt Tesla Model S siden september. Og har ikke angret et sekund.

TESLA-ELSKER: - Det er en vanvittig kul bil å kjøre, men først og fremst er den økonomisk og miljøriktig, sier Trond Helge Kristiansen som fikk sin Tesla Model S i september. Foto: Rune Nesheim/Autofil
TESLA-ELSKER: - Det er en vanvittig kul bil å kjøre, men først og fremst er den økonomisk og miljøriktig, sier Trond Helge Kristiansen som fikk sin Tesla Model S i september. Foto: Rune Nesheim/Autofil Vis mer

Les alt om Årets Bil 2014 her!

- Folk er unisont positive. Man får tommel opp, folk hilser og mange kommer bort og synes bilen er kul. Man slipper janteloven som for eksempel en BMW 7-serie blir offer for, sier Trond Helge Kristiansen, som har kjørt Tesla Model S som sin bil nummer én siden september.

Tesla Model S har gjort noe med folks oppfatning om elbiler. Plutselig får man luksusbil som alle vil ha til en sterkt subsidiert pris, og da kom spørsmålet opp om hvorvidt den burde ha alle fordelene. Trond kjøpte ikke sin bil på grunn av kollektivfeltet.

SVÆRT FORNØYD: - Egentlig burde det jo være oljenasjonen Norge som hadde utviklet denne teknologien, sier Trond Helge Kristiansen om sin Tesla Model S. Foto: Rune M. Nesheim / Autofil
SVÆRT FORNØYD: - Egentlig burde det jo være oljenasjonen Norge som hadde utviklet denne teknologien, sier Trond Helge Kristiansen om sin Tesla Model S. Foto: Rune M. Nesheim / Autofil Vis mer

- Jeg bestilte bilen etter å ha lest en artikkel om bilen på en USA-reise i fjor. Jeg bestilte en med det samme jeg kom hjem, og en Nissan Leaf erstattet hans VW Passat under ventetiden på halvannet år.

Firma-elbiler Kristiansen er bedriftseier og planlegger også å kjøpe elbiler i firmaet. Regnskapet for elbil er supert både privat og for bedriften.

- Jeg mener Tesla har gjort noe viktig. Model S er annerledes på alle områder. De tenker nytt. Det er teknologien og tankemåten som er viktig.

- Det er når de andre bilfabrikantene begynner å bruke samme teknologi og tankemåte, at dette virkelig blir interessant. Det er egentlig en oljenasjon som Norge som burde utviklet dette.

- Jeg elsker komforten, plassen, den store skjermen, økonomien, miljøaspektet, sikkerheten og ikke minst kraften. Det er en vanvittig kul bil å kjøre. Den har startet når du setter deg inn. Du bare setter girvelgeren i «Drive» og gir gass.

Ble påkjørt - Bilen oppdateres til siste programvare automatisk, og jeg har aldri tenkt på om det er nok strøm på bilen. Vi kjørte til og med til Legoland i sommer uten fylling av strøm.

Trond har også fått teste kollisjonssikkerheten. Nylig ble han påkjørt bakfra da han sto i en stillestående kø på motorveien.

Mondeoen som kom bak, ble kondemnert, mens Trond fortsatt kjører med en nesten uskadd Tesla, i påvente av reparasjon.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling