MODERNE: Den gamle hytta fra 1860 har blitt modernisert og forstørret, med gjennomgående bruk av de originale materialene. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher
MODERNE: Den gamle hytta fra 1860 har blitt modernisert og forstørret, med gjennomgående bruk av de originale materialene. Foto: Paul Dyer and Joe FletcherVis mer

Sliten hytte ble fancy villa

Hytta fra 1860 ble moderne familiebolig.

En av San Franciscos eldste boliger, en gammel hytte fra 1860, sto ubrukt og i dårlig stand i årevis. Da en familie kjøpte hytta og ønsket å bygge den om til en bolig, kontaktet de arkitektene Feldman Architecture.

De tok på seg oppgaven å reparere, forstørre og modernisere det lille, mørke huset. Det var viktig for arkitektene å beholde den rustikke og gamle sjarmen til bygningen.

- For å oppnå det beholdt vi fasaden og den eksisterende strukturen, forklarer Hannah Brown fra Feldman Architects til Bonytt.no.

GLASS: På baksiden av huset har arkitektene bygd på et glasstårn. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher
GLASS: På baksiden av huset har arkitektene bygd på et glasstårn. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher Vis mer

- Deretter bygde vi på et moderne, men diskré tilbygg i form av en smal, ti meter lang vinge med garasje, soverom og kontor på to plan.

Mye lys Taket og overetasjen på det originale bygget ble fjernet for å skape en sentral lyskilde over kjøkkenet og stuen, og de store nye vinduene gir en åpning og forbindelse ut til bakgården.

- Vi har varsomt blandet røffe steiner med treverk, glass og metall, forklarer Brown. Disse materialene pustet nytt liv i den forsømte bygningen.

Tilpasset terrenget Fra gaten har renoveringen av bygget hatt liten påvirkning på fasaden i forhold til området rundt og omgivelsene.

- Vi ønsket å holde oss til de ulike reguleringene som gjelder i nabolaget. Men baksiden av huset har fått et overraskende element i form av et glasstårn som kapsler inn det to etasjes kontoret.

Gjenbruk Arkitektene har bevart mange originale deler av huset, og gjenbruk har vært en viktig faktor under renoveringen.

MODERNE: Baksiden av huset har et mer moderne uttrykk med mange store deler i glass. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher
MODERNE: Baksiden av huset har et mer moderne uttrykk med mange store deler i glass. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher Vis mer

- Det har hjulpet oss å holde både kostnadene og forbruket av materialer nede, forklarer Brown. - Det sørger også for en påminnelse om den gamle hytta og hvordan den så ut. Det er hyggelig å kunne bevare litt av den gamle sjelen og sjarmen.

Gammelt treverk På hovedbadet er både servanten og badekaret laget av gammelt treverk fra den originale hytta. Det mørke treverket gir en lun og rustikk følelse i boligen som ellers har blitt modernisert med bruk av stål og glass.

- Stuen har blitt romsligere og det åpne gelenderet på trappen, og i overetasjen, gir et luftig inntrykk og et samspill mellom oppe og nede, avslutter Brown. Det ble integrert åpne skap og hyller for lagring og utstilling av familiens kunstsamlinger.

Les også:
Her ligger de kuleste interiørbildene
Dette er en skikkelig jenteleilighet
Disse bilversjonene bør du styre unna

GJENBRUK:  Arkitektene har bevart mange originale deler av huset. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher
GJENBRUK: Arkitektene har bevart mange originale deler av huset. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher Vis mer

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

ROMSLIG: Kjøkkenet har god plass.  Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher
ROMSLIG: Kjøkkenet har god plass. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher Vis mer
GAMMELT: Huset i San Francisco er fra 1860. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher
GAMMELT: Huset i San Francisco er fra 1860. Foto: Paul Dyer and Joe Fletcher Vis mer