Konsentrasjon og oppmerksomhet

Sliter du med konsentrasjonen? Slik kan du ta oppmerksomhet fra tidstyvene

- Vi er dårligere til å multitaske enn vi tror.

KONSENTRASJON: Nevropsykolog Jan Stubberud har forsket på effekten av hjernetrim hos personer hjerneskader. Han kom fram til at både oppmerksomhet, konsentrasjon og impulskontroll ble forbedret i løpet av tre måneder. Hjernetrim vil også hjelpe for personer som ikke har hjerneskader, mener han. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KONSENTRASJON: Nevropsykolog Jan Stubberud har forsket på effekten av hjernetrim hos personer hjerneskader. Han kom fram til at både oppmerksomhet, konsentrasjon og impulskontroll ble forbedret i løpet av tre måneder. Hjernetrim vil også hjelpe for personer som ikke har hjerneskader, mener han. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ofte er det bekymringer og grubling som står i veien for konsentrasjonen vår. I tillegg vet vi også at angst og depresjon kan ha stor betydning for hvor godt vi klarer holde på konsentrasjonen og oppmerksomheten, sier nevropsykolog Jan Stubberud ved Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Fysiske plager, dårlig søvn, og lite variert kosthold kan være avgjørende for hvor lenge vi klarer å være fokusert i arbeidstida. Et viktig steg til å bli mindre ukonsentrert er faktisk å være klar over at man er ukonsentrert. Først da er man i posisjon til å gjøre noe med det.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer