Konsentrasjon og oppmerksomhet

Sliter du med konsentrasjonen? Slik kan du ta oppmerksomhet fra tidstyvene

- Vi er dårligere til å multitaske enn vi tror.

KONSENTRASJON: Nevropsykolog Jan Stubberud har forsket på effekten av hjernetrim hos personer hjerneskader. Han kom fram til at både oppmerksomhet, konsentrasjon og impulskontroll ble forbedret i løpet av tre måneder. Hjernetrim vil også hjelpe for personer som ikke har hjerneskader, mener han. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KONSENTRASJON: Nevropsykolog Jan Stubberud har forsket på effekten av hjernetrim hos personer hjerneskader. Han kom fram til at både oppmerksomhet, konsentrasjon og impulskontroll ble forbedret i løpet av tre måneder. Hjernetrim vil også hjelpe for personer som ikke har hjerneskader, mener han. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ofte er det bekymringer og grubling som står i veien for konsentrasjonen vår. I tillegg vet vi også at angst og depresjon kan ha stor betydning for hvor godt vi klarer holde på konsentrasjonen og oppmerksomheten, sier nevropsykolog Jan Stubberud ved Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Fysiske plager, dårlig søvn, og lite variert kosthold kan være avgjørende for hvor lenge vi klarer å være fokusert i arbeidstida. Et viktig steg til å bli mindre ukonsentrert er faktisk å være klar over at man er ukonsentrert. Først da er man i posisjon til å gjøre noe med det.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer