KONSENTRASJON: Nevropsykolog Jan Stubberud har forsket på effekten av hjernetrim hos personer hjerneskader. Han kom fram til at både oppmerksomhet, konsentrasjon og impulskontroll ble forbedret i løpet av tre måneder. Hjernetrim vil også hjelpe for personer som ikke har hjerneskader, mener han. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KONSENTRASJON: Nevropsykolog Jan Stubberud har forsket på effekten av hjernetrim hos personer hjerneskader. Han kom fram til at både oppmerksomhet, konsentrasjon og impulskontroll ble forbedret i løpet av tre måneder. Hjernetrim vil også hjelpe for personer som ikke har hjerneskader, mener han. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Konsentrasjon og oppmerksomhet

Sliter du med konsentrasjonen? Slik kan du ta oppmerksomhet fra tidstyvene

- Vi er dårligere til å multitaske enn vi tror.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Ofte er det bekymringer og grubling som står i veien for konsentrasjonen vår. I tillegg vet vi også at angst og depresjon kan ha stor betydning for hvor godt vi klarer holde på konsentrasjonen og oppmerksomheten, sier nevropsykolog Jan Stubberud ved Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Fysiske plager, dårlig søvn, og lite variert kosthold kan være avgjørende for hvor lenge vi klarer å være fokusert i arbeidstida. Et viktig steg til å bli mindre ukonsentrert er faktisk å være klar over at man er ukonsentrert. Først da er man i posisjon til å gjøre noe med det.

- Det kan være lurt å spørre seg selv om hva det faktisk er en bekymrer seg over i hverdagen. Bekymringer tar ofte større plass enn de burde, og det er det ikke alltid en er klar over, sier han og legger til at evnen til å konsentrere seg også henger nøye sammen med trivsel i jobbsituasjonen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn