Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

En av landets fremste forskere på IBS:

Sliter du med oppblåst mage? Effektiv hjelp mot irritabel tarm

Lege og IBS-forsker Arnold Berstad gir rådene som kan få degt raskest mulig frisk igjen.

IRRITABEL TARM: Så mange som 10-20% av befolkningen sliter med en irritabel tarm som kan komme til uttrykk i blant annet luftplager, forstoppelse, diaré og både hyppigere og sjeldnere toalettbesøk. Foto: NTB Scanpix/ Shutterstock
IRRITABEL TARM: Så mange som 10-20% av befolkningen sliter med en irritabel tarm som kan komme til uttrykk i blant annet luftplager, forstoppelse, diaré og både hyppigere og sjeldnere toalettbesøk. Foto: NTB Scanpix/ Shutterstock Vis mer

- Du kan ikke leve med dette i årevis uten at det setter psykiske spor. «Du blir jo ikke glad av dette», sier alltid pasientene til meg. I tillegg er det klart det er fryktelig sårende og belastende for pasienten å føle seg tilsidesatt av helsevesenet. Til slutt gir de opp å få hjelp.

Ordene stammer fra lege og forsker Arnold Berstad (78), en av landets fremste forskere på bakteriefloraen i tarmen. Han har i mer enn 50 år forsket på magesekken, tarmene, bakterier, sopp og avføring. De siste 20 åra har han viet til tarmsykdommen IBS, fibromyalgi og kronisk fatigue/ME.

- Ny folkesykdom

Det anslås at 10-20% av befolkningen har IBS, men likevel er den utbredte diagnosen svært omdiskutert. I en søken på sykdommens årsak, har mange hevdet at den hovedsakelig eller delvis forårsakes av psyken. Det har resultert i et sårende og belastende stigma for pasientene, og har skapt en forlokkende pasientgruppe for alternativ medisin og kostbare privatklinikker, mener Berstad.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?