STOLT: En strålende fornøyd PR- og informasjonssjef i Peugeot Norge, Stian Gihle, kunne sprette «sjampisen» og feire. - Dette er veldig moro, og betyr mye for oss, sier han. Foto: Øistein Norum Monsen
STOLT: En strålende fornøyd PR- og informasjonssjef i Peugeot Norge, Stian Gihle, kunne sprette «sjampisen» og feire. - Dette er veldig moro, og betyr mye for oss, sier han. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Slo knockout på konkurrentene - feiret med «sjampis»

Folket har talt med 61 700 stemmer: Peugeot 508 er «Lesernes favoritt»!

Vi gratulerer Peugeot 508 med tittelen «Lesernes favoritt» - delen av «Årets Bil» der leserne stemmer fram sin favorittbil. Den vant klart foran Audi A6 og BMW 1-serie.

- Veldig moro. Dette betyr mye for oss!

PR- og informasjonssjef Stian Gihle spruter «sjampis» utover godgutten sin. Leserne har gjort den til sitt førstevalg blant de 24 kandidatene til «Årets Bil 2012».

- Slike kåringer er veldig viktige for oss. De brukes til internmotivasjon og markedsføring. Og det var ikke akkurat enkel konkurranse her. Mange svært fine produkter er blitt slått av 508, smiler Gihle.

Aldri har konkurransen om «Årets Bil»-tittelen vært så hard som i år.

FINALISTENE: Her er de elleve som skal kjempe om «Årets Bil»-tittelen. Knalltøft felt av biler, som alle er gode i sin klasse. Mercedes B-klasse, Nissan Leaf, Opel Ampera, Toyota Yaris, Peugeot 508, Range Rover Evoque, BMW 1-serie, Lexus CT200h, Hyundai i40, Audi A6 og Ford Focus. Foto: Øistein Norum Monsen
FINALISTENE: Her er de elleve som skal kjempe om «Årets Bil»-tittelen. Knalltøft felt av biler, som alle er gode i sin klasse. Mercedes B-klasse, Nissan Leaf, Opel Ampera, Toyota Yaris, Peugeot 508, Range Rover Evoque, BMW 1-serie, Lexus CT200h, Hyundai i40, Audi A6 og Ford Focus. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Nærmest seg på «Lesernes favoritt»-lista hadde Peugeot 508 to modeller fra premiumsegmentet: Audi A6 og BMW 1-serie.

Veletablerte og ekstremt gode, tyske biler. Som når folkets røst lot seg høre, måtte se seg slått av en fransk familiestasjonsvogn.

Gode på nett Peugeot Norge er svært aktive på Facebook, der de i dag har over 23000 venner.

«Årets Bil» har vært et daglig tema der, og trolig bidratt til mange stemmer fra trofaste Peugeot-tilhengere.

Kanskje bør det være et hint til andre bilimportører, som henger litt etter på de sosiale mediene?

For Peugeot-importør Bertel O. Steen AS, har 508 så langt vært et eventyr. Salget er godt, og godordene står i kø. Motorjournalistene har dertil applaudert modellen.

I Vi Menn Bil Top Gears langtest fikk Peugeot 508 1,6 THP karakteren 5. I konklusjonen sto det:

«God plass, god opplevd kvalitet, fine motorer og hyggelig pris gjør Peugeot 508 god nok til å være med å kjempe blant storselgerne i mellomklassen.»

Tøff konkurranse - Det er jo kanskje det som gleder oss aller mest. 508 er en nykommer i et segment der vi aldri har vunnet noe, og slåss mot storselgere som Volkswagen Passat, Toyota Avensis og Ford Mondeo. Så tar vi rotta på dem i kåringa, jubler Gihle.

Vi startet med 24 utvalgte kandidater. Feltet har vært veldig variert, med bilmodeller fra nesten alle segmenter. Småbiler, kompaktklassebiler, familiebiler, SUV-er, luksusbiler, hybridbiler, elbiler og en kabriolet.

11 kandidater er i den gjeve finalen. Der studeres og kjøres de av en usedvanlig kompetent og godt sammensatt jury.

Den har en hard jobb med å finne en verdig vinner til «Årets Bil 2012».

Vi gratulerer Peugeot med «Lesernes favoritt»-tittelen. Neste tirsdag kan du se hvilken bil som stikker av med den gjeve prisen «Årets Bil 2012».

Les også:
Er bilen din blant de nominerte til Årets Bil?
10 kule julegaver til den bilinteresserte
Dette MÅ du huske når du skifter hjul
De beste bruktbilene med 4x4
Vi har testet over 600 biler

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TØFF JOBB: Juryen i arbeid: Å samles om en vinnerkandidat er et møysommelig og vanskelig arbeid. Her det er mange meninger og følelser i sving, og diskusjonene uunngåelig. Sjekk det lange blikket til Fords representant i bakgrunnen.

Foto: Øistein Norum Monsen
TØFF JOBB: Juryen i arbeid: Å samles om en vinnerkandidat er et møysommelig og vanskelig arbeid. Her det er mange meninger og følelser i sving, og diskusjonene uunngåelig. Sjekk det lange blikket til Fords representant i bakgrunnen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer