Slumhuset ble designperle

Sjekk den ufattelige forvandlingen.

FORFALL OVER ALT: Vinduene var spikret igjen med trelemmer og enkelte døde duer lå i krokene.  FOTO: Damian Zarebski
FORFALL OVER ALT: Vinduene var spikret igjen med trelemmer og enkelte døde duer lå i krokene. FOTO: Damian Zarebski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I de fleste storbyer finnes det nedslitte bydeler med triste industriområder. Noen gangen blir disse områdene transformert.

De beste eksempler her til lands er for eksempel boligene på Aker Brygge i Oslo og enkelte nå praktfulle leiligheter i Solside-området i Trondheim.

Nøkkelen er moderne arkitektur. Neste område ut i Oslo er Tjuvholmen, med Astrup Fearley-museet tegnet av den italienske stjernearkitekten Renzo Piano. Barcode-rekken i Bjørvika er også snart klar.

I Rotterdam rehabliliteres gaten skritt for skritt Oppgradering av hele kvartaler, slik som det gjøres i Rotterdam, er langt sjeldnere å se. I disse prosjektene kommer den verdenskjente, hollandske design- og arkitekturtradisjonen til sin fulle rett. Se for eksempel denne Utrecht modernistvillaen som er så original at den ble fredet.

I denne reportasjen skal vi se nærmere på flere prosjekter jeg har besøkt personlig. Se under.

Redder hus i hore- og narkostrøk Det første huset i Rotterdams ambisiøse oppgraderingsprogram ligger i Wallisblok, et blokkkvartal i tidligere såkalt no-go area, Spangen ved elven Schie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer