Luftfart

Slutt for FlyViking etter bare ni måneders drift

12. januar er siste flyging.

AVVIKLER: FlyVIking hadde store ambisjoner da de startet opp tidligere i år, men klarte ikke å skape tilfredstillende økonomisk inntjening til videre drift. Nå avvikles selskapet. Foto: NTB Scanpix
AVVIKLER: FlyVIking hadde store ambisjoner da de startet opp tidligere i år, men klarte ikke å skape tilfredstillende økonomisk inntjening til videre drift. Nå avvikles selskapet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Styret i FlyViking AS har bestemt at driften i det unge flyselskapet skal opphøre.

- Hovedårsaken til at vi har tatt denne beslutningen, er at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre med det materiellet vi har i dag, sier styreleder Ola Olsen i en pressemelding.

- Videre vil en styrt avvikling innen rimelig tid gjøre oss i stand til å innstille driften i FlyViking AS, samtidig som verken kunder, leverandører, ansatte eller innleid personell blir skadelidende, fortsetter han.

Samtlige kunder som har kjøpt billetter til flyginger med FlyViking vil få refundert sine kjøp, opplyser selskapets daglige leder Heine Richardsen.

Selskapet peker på tekniske utfordringer med sine tre første Dash 8-100 fly, noe som har ført til flere kanselleringer. Dessuten har det vist seg problematisk å kjøpe billetter. Selskapet innrømmer at systemet har vært for dårlig.