Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slutte å røyke i 2015?

Det kan spare deg for tusenvis av kroner.

DYRT: Å bruke snus eller å røyke koster, viser vår sløsekalkulator. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
DYRT: Å bruke snus eller å røyke koster, viser vår sløsekalkulator. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Flere starter nyåret med å gå inn for diverse nyttårsforsetter, noen mer oppnåelige enn andre.

Ett klassisk nyttårsforsett er å slutte å røyke - et forsett som også kan lønne seg økonomisk.

Spar 25.000 kroner Ved hjelp av Dinsides sløsekalkulator har vi sett på hvor mye en gjennomsnittlig, norsk røyker vil spare på å stumpe røyken.

Ifølge Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus) røyker en gjennomsnittlig nordmann rundt 13 sigaretter per dag.

Og det koster - nærmere bestemt 23.725 kroner i året, eller nærmere 2.000 kroner i måneden.

Det sier seg selv at dette utgjør store summer over flere år. Dinside har tidligere vist hvordan man eksempelvis kan spare til egenandel på bolig ved å stumpe røyken eller kutte i andre småutgifter.

Reagerer du på at sigarettene eller snusen er blitt dyrere over nyåret, er årsaken at avgiftene på disse varene ble bestemt justert opp med 2,1 prosent i statsbudsjettet for 2015.

Les også hvilke andre endringer som kan påvirke lommeboka di i år.

Dropp ta med-kaffen Føler du at pengene ikke strekker til, kan det også være andre årsaker til dette. Forbrukerøkonom Maria Setsaas i Danske bank råder blant annet om å droppe typiske impulskjøp, som også spiser store deler av budsjettet. Les også flere gode råd for å få orden på økonomien i 2015.

Ta med-kaffe er et godt eksempel på dette. Å lage en kopp kaffe selv, enten hjemme eller på jobben, koster minimalt. Kjøper du derimot ta med-kaffe fem ganger i uka, utgjør dette ifølge våre sløsekalkulator hele 7.280 kroner i året.

Vil du sjekke hvor dine penger forsvinner? Prøv Dinsides sløsekalkulator selv.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

SPARE? Slutter du å røyke i 2015, kan det fort være snakk om flere tusen kroner i sparte utgifter. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO
SPARE? Slutter du å røyke i 2015, kan det fort være snakk om flere tusen kroner i sparte utgifter. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO Vis mer