Små og store forsyner seg flere ganger av denne kaka

Enkel og kjempesaftig! Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette er den perfekte kakeoppskriften i en hver situasjon hvor en langpannekake er påkrevd.

Du lager røren på tre minutter, den blir kjempesaftig og ungene elsker den.

Hva mer skal vel en langpanne oppfylle? Ja, de voksne forsyner seg gjerne med to og tre stykker de også.

For å gi kaken en ekstra piff, lager jeg en sjokoladeglasur som jeg heller over kaken så snart den er ute av stekeovnen.

Så er det bare å vente på at kaken skal bli kald nok til å smake.

Saftig krydderkake Dette trenger du til 1 langpanne:

200 g smør625 g sukker4 ts kanel3 ts natron725 g hvetemel1 l kefir

Glasur 100 g smør250 g melis1 ss kakao2 ts vaniljesukker3-4 ss varm kaffe

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 grader og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre.

Hell det over i langpanna og stek på nederste rille i 30-40 minutter. I min stekeovn tar kaka nærmere 30 enn 40 minutter å steke ferdig. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaka. Kommer pinnen tørr ut, er kaka ferdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer