Små og store forsyner seg flere ganger av denne kaka

Enkel og kjempesaftig! Se video.

(Dagbladet): Dette er den perfekte kakeoppskriften i en hver situasjon hvor en langpannekake er påkrevd.

Du lager røren på tre minutter, den blir kjempesaftig og ungene elsker den.

Hva mer skal vel en langpanne oppfylle? Ja, de voksne forsyner seg gjerne med to og tre stykker de også.

For å gi kaken en ekstra piff, lager jeg en sjokoladeglasur som jeg heller over kaken så snart den er ute av stekeovnen.

Så er det bare å vente på at kaken skal bli kald nok til å smake.

Saftig krydderkake Dette trenger du til 1 langpanne:

200 g smør
625 g sukker
4 ts kanel
3 ts natron
725 g hvetemel
1 l kefir

Glasur 100 g smør
250 g melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3-4 ss varm kaffe

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 grader og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre.

Hell det over i langpanna og stek på nederste rille i 30-40 minutter. I min stekeovn tar kaka nærmere 30 enn 40 minutter å steke ferdig. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaka. Kommer pinnen tørr ut, er kaka ferdig.

Når kaka er ute av ovnen, lager du glasuren. For den skal has på varm kake.

Smelt smøret i en litt romslig kasserolle. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker godt slik at det ikke blir klumper. Tilsett nok kaffe til at får en passe glatt glasur.

Skulle det vise seg at du ikke får ut alle melisklumpene, heller du glasuren gjennom en sil og opp på den varme kaka. Fordel glasuren jevnt utover og sett kaka til avkjøling.

Skjær opp i passe stykker og server.

Kaka holder seg saftig og god i en lufttett pose eller beholder i 3-4 dager.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.