Smak av solbær, lakris og mørk sjokolade

Mye godt i årets siste polslipp.

TOPPVIN: Denne franske vinen får toppkarakter av Dagbladets vineksperter Ken Engebretsen og Tom Grønvold. Se vintesten nedenfor.
TOPPVIN: Denne franske vinen får toppkarakter av Dagbladets vineksperter Ken Engebretsen og Tom Grønvold. Se vintesten nedenfor.Vis mer

(Dagbladet): Fokusområdet denne gang er vin med historie - som de fanger ganske bra, med bl.a. vin fra Georgia, fødestedet for menneskets kontakt med vindruer og vin.

Kvaliteten på vinene er som tidligere på det jevne, med noen spennende kjøp som de hvite vinene fra Rioja, spesielt Murrieta.

Samt en hel rekke med tyske viner hvor noen skuffer - mens andre lever opp til sitt ry som noen av verdens beste.

VINSMAKING: Dagbladets vinmedarbeidere Ken Engebretsen t.v. og Tom Grønvold. 
Foto: NINA HANSEN
VINSMAKING: Dagbladets vinmedarbeidere Ken Engebretsen t.v. og Tom Grønvold. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Mange dessertviner denne gangen med mange skuffelser, som for eksempel et utvalg av Sauternes som lever på sitt gamle renommé, men vinene leverer sjelden god kvalitet med unntak av et titalls eiendommer.

Samme med Vintage portvin, men heldigvis for begge typer er det to gode alternativer i lista over nyheter, Doisy Vedrines og Dows.

PS! Bestillingsutvalget (BU) kommer med 506 nyheter i disse dager.