Smakstest av potetsalater: Her er det altfor mye majones!

Vi har testet klassiske potetsalater - slik at du slipper.

PÅ TESTBENKEN: Vi har smakt oss gjennom elleve ulike "hvite" potetsalater. Vår favoritt var nummer åtte. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
PÅ TESTBENKEN: Vi har smakt oss gjennom elleve ulike "hvite" potetsalater. Vår favoritt var nummer åtte. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det viktigste i en god potetsalat er at den må smake av poteter, sier Andreas Eliassen, kjøkkensjef på Justisen, til Dagbladet.

Vår test av elleve klassiske hvite, majonesbaserte potetsalater viser at du ikke automatisk får smaken av poteter i en potetsalat. For her var det mye saus!

Det andre kriteriet til kokken er nettopp dette; det må ikke være for mye saus. Majones- og rømme, crème fraîche eller yoghurt skal være der for å runde av smaken av potetene og krydderet.

Det ligger i navnet. Potetsalat skal være en salat - ikke en saus.

- Det skal ikke være tungt, det skal være lett.

Nettopp dette ble den avgjørende faktoren for testvinneren fra Denja, «Sommerens friske potetsalat». Den har ikke høyest potetinnhold, men er tilsatt frisk agurk og eple - samt yoghurt i tillegg til majones.

En enstemmig favoritt blant smaksdommerne.

Bruk som base Samtlige av potetsalatene i testen har til felles at de burde hatt en større potetandel. Enkelte av dem er så sausete at de nesten burde selges som saus i stedet for salat.

Det gjør dem til et fint utgangspunkt for å bygge ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer