Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Smakstest: Denne folke­favoritten slaktes

Vi har smakt på seks forskjellige produkter fra ny utfordrer, og to nyheter fra Isbilen. Her er dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet fant noen klare favoritter da vi tidligere testet nykommere fra Diplom-is og Hennig Olsen. Nå har vi funnet flere is-nyheter fra utfordrerne Eventyr is og Isbilen. Eventyr is er kanskje ikke de mest kjente i butikken.

LES OGSÅ: Denne isen kan du lage selv på ett minutt

Fra og med i år blir de derimot tilgjengelige for folk flest, og det med brask og bram: I år har nemlig bloggerne, eller kanskje heller deres følgere, fått sin egen is.

Vi måtte jo teste den.

Sunnere Både Caroline Berg Eriksen og Camilla Pihl pryder emballasjen på hver sin is, som etter alt å dømme skal appellere til de som ønsker et sunnere alternativ.

De andre produktene kommer alle i større pakker med flere is, som klassikeren Krone-is og forskjellige typer saftis. 

Fra Isbilen har vi smakt på en Sandwich-variant for de voksne, og klassisk saftis under te fjonge navnet Self-is.

Tre journalister fra Dagbladet.no, Dinside.no og KK.no har vurdert de seks nykommerne.

LES OGSÅ: Vil du spise sunn is, bør du sjekke denne testen

Her kan du lese vår vurdering av hvert av produktene:  

Frost by Caroline Berg Eriksen, Raspberry Eventyr is, 70 ml

-  Emballasjen på den nye isen skaper uten tvil reaksjoner, ikke minst fra vår mannlige istester. «Jeg kjøper heller tamponger til dama enn den isen her!» Heldigvis overrasker innholdet både våre mannlige og kvinnelige istestere positivt.
-Dette var mye bedre enn forventet. Dette er en is etter min smak. Isen er som en noe bedre variant av hjemmelaget saftis, hvor smaken minner om Fun light med bringebærsmak. Biter av bringebær er med på å løfte opplevelsen. Og det smaker slett ikke «slankeis», som fryktet.

Krone-is Jordbær 120 ml x 6 stk
 
-Denne var pen! Og papiret matcher med jordbærsausen på toppen av isen! For de som syns smaken er viktigst, følger denne isen opp også der, selv om panelet hadde delte meninger om hvor godt det er med jordbær på toppen av vaniljeis. Dette er en klassisk og litt traust krone-is med god fløteis, og sprø kjeks. Dessuten trekker det opp at det faktisk er jordbær inni isen, ikke bare på toppen. Det som derimot trekker ned, er at sjokoladen som kjeksen er dekt med på innsiden, og nederst, ikke er særlig å skryte av.  

Frost by Camilla Pihl, Forest Fruit Eventyr is, 70 ml
 
Også her vekker emballasjen reaksjoner, men dessverre klarer ikke innholdet å imponere like mye. I bloggerisduellen er det Caroline Berg Eriksen som trekker det lengste strået.

For selv om denne varianten skal smake av forskjellige skogsbær, smaker det kun én ting: Solbær.

-Og det er ikke så godt med solbær i is, er smakspanelets samlede dom. Men det smaker mye, og isen er antakelig en god tørsteslukker i varmt vær. Men, en ubehagelig ettersmak, og det at fargen på isen gjør den til en potensiell flekkfelle, trekker ned.  

Festmix, 2x Rakett, 2xTvilling, 3xRegnbue, 3xSpinner 615 ml (10stk)

Pakken med ti is som lyder navnet Festmix, skaper dessverre ingen stor feststemning blant istesterne. Bortsett fra ett hederlig unntak, Spinner, som får en svak femmer av testpanelet siden den smaker godt, friskt og naturlig av blant annet.
 
Det er helt andre ord som dukker opp under smaking av både Rakett, Tvilling og Regnbue, som trekker ned det totale terningkastet. De tre sistnevnte er typiske saftis med forskjellige fruktsmaker som nok fungerer greit i varmen.

Men dessverre smaker de relativt søtt og kunstig, selv om Rakett er den som kommer best ut av disse tre, takket være en litt mer naturlig smak. Kjøper du en slik eske til familien, lønner det seg for de voksne å sikre seg hver sin Spinner-is, og la barna spise opp de andre.  

Regnbue 40 ml x 8 stk
 
Denne isen har en fin konsistens til de skikkelig varme dagene, og er en klassisk saftis. Utfordringen er smaken, som jo betyr mye: Den smaker kunstig, ikke minst gjelder dette ananasdelen av isen, som også går igjen i midten. Dette er antakelig en barnevennlig is, men for de voksne blir det for kunstig og søtt.  

Krone-is Ekte sjokolade 120 ml x 6 stk
 
Er du glad i Krone-is med sjokolade, kan denne dessverre bli en skuffelse. For selv om både vaniljeisen er god i smak og konsistens, og kjeksen er sprø, er det selve sjokoladen som ikke oppfyller.

 -Dette smaker billigsjokolade fra adventskalendere, er smakspanelets felles dom. Har du lyst på Krone-is med sjokolade, er det en forutsetning av sjokoladen smaker godt. Og det gjør den ikke i dette tilfellet.

-Denne ville jeg ikke kjøpt selv, er reaksjonen fra den i testpanelet som vanligvis liker Krone-is med sjokolade.  

Cookies n´cream Sandwich Isbilen (Isbjørn-Is) 98 ml 10 stk

- Denne er jo umulig å bite over, er første reaksjon på isnyheten fra Isbilen. Utseendemessig minner dette om en svær Oreo-kjeks. Kjeksen er mørk og sprø, og her er meningene delte; noen foretrekker myk kjeks.

Vaniljeisen inni kjeksen er veldig tam på smak, men sammen med kjeksen er det en god kombinasjon.

Men - denne isen vil nok falle best i smak hos de voksne, og kan gjerne akkompagneres med en kopp kaffe. Kommer i eske med flere is.
 

Self-is jordbær og lime Isbilen (Isbjørn-Is), 5 stk 98 ml 10 stk

Det er to stikkord som går igjen når vi smaker på de to variantene av den nye Self-isen fra Isbilen: Kunstig og søtt. 

Lime-varianten er veldig grønn, og smaken matcher fargen. De i testpanelet som liker at det smaker syrlig, syns dessverre det blir for søtt. Jordbærvarianten derimot, minner om jordbærgelé på smak.

Denne vil nok falle i smak hos de minste, men husk våtservietter! Og tannbørste ... Kommer i eske med flere is.         

SOLBÆR:Frost by Camilla Pihl skal smake av forskjellige skogsbær, men smaker bare én ting: Solbær. Terningkast 3.Foto:BERIT B.NJARGA
TOMMEL OPP: Frost by Caroline Berg Eriksen, bedre enn forventet. Terningkast fire. Foto:BERIT B.NJARGA
VOKSEN-IS: Cookies n´cream vil nok falle best i smak hos de voksne, og kan gjerne akkompagneres med en kopp kaffe. Terningkast 4 Foto:BERIT B.NJARGA
KUNSTIG: To stikkord går igjen når vi smaker på de to variantene av den nye Self-isen fra Isbilen: Kunstig og søtt. Foto:BERIT B.NJARGA
INGEN FEST: Festmix skaper dessverre ingen stor feststemning blant istesterne. Terningkast 3 Foto:BERIT B.NJARGA
FOR SØT: Regnbue er antakelig en barnevennlig is, for de voksne blir det for kunstig og søtt. Terningkast 2. Foto:BERIT B.NJARGA
DÅRLIG SJOKOLADE: Krone-is Ekte sjokolade smaker billigsjokolade fra adventskalender terningkast 2. Foto:BERIT B.NJARGA
GOD: Krone-is Jordbær er en klassisk og litt traust krone-is med god fløteis og sprø kjeks. Terningkast 4. Foto:BERIT B.NJARGA
SOMMER:  Kroneis med jordbær gir sommerfølelse umiddelbart. Denne fra Eventyr-Is har god fløteis og sprø kjeks. Dessuten trekker det opp at det er jordbær inni isen, ikke bare på toppen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SOMMER: Kroneis med jordbær gir sommerfølelse umiddelbart. Denne fra Eventyr-Is har god fløteis og sprø kjeks. Dessuten trekker det opp at det er jordbær inni isen, ikke bare på toppen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!