Småmerkelige Nissan Juke har blitt enda kulere

Vi har prøvekjørt den fornyede varianten av bilen mange elsker å mislike.

PEN? TJA. KUL? JA! Nissan Juke kan betraktes som en krysning mellom en sporty småbil og en liten SUV. Designet av en viss Frankenstein, hevder onde tunger. Vi blir uansett i godt humør av bilen, og bare det er jo ikke verst! Foto: DINSIDE.NO
PEN? TJA. KUL? JA! Nissan Juke kan betraktes som en krysning mellom en sporty småbil og en liten SUV. Designet av en viss Frankenstein, hevder onde tunger. Vi blir uansett i godt humør av bilen, og bare det er jo ikke verst! Foto: DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere saker fra db.no/bil.

Dinside: Bilverdenens stygge andunge blir aldri noen svane. I hvert fall ikke denne generasjonen. Nå har vi nemlig konstatert ved selvsyn at når Nissan fornyer Juke, tukler de ikke med hovedingrediensene i designen.

Dessuten har Nissan etter vårt syn fått en svane i form av nye Nissan X-Trail.

Men hva gjør vel det? For vår del syntes vi den var kul allerede forrige gang - vi måtte bare komme over sjokket det var å møte bilen for første gang.

For la det være sagt: Vi skjønner godt at bilen ikke faller i alles smak - og det er mildt sagt.

Mini-SUV Men her er det altså foretatt et valg om å være annerledes, og Nissan står for det valget. Det er for øvrig ikke sånn at Juke har vært noen flopp i markedet - tvert imot har den solgt relativt bra. 500 000 eksemplarer i Europa er i hvert fall nok til at bilen er synlig på veiene rett som det er, og dette bekrefter at Nissan traff godt med et nytt nisjeprodukt.

Juke presenteres som en «B-segment crossover» eller altså som en lett SUV-aktig og mer høyreist småbil. Man kan også snu det om og kalle den en mini-SUV, og det er kanskje den letteste måten å forstå den på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer