Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Smart pastagryte på 15 minutter

Skal du bare lære deg én ny oppskrift i år, skal du lære deg denne.

JUKSE LITT: Selv om du bare bruker én gryte, betyr det ikke at du ikke får stekesmaken på kjøtt eller fisk - det gjør bare retten bedre. Stek bare ferdig først, ta det ut av gryten mens du koker pastaen, og tilsett rett før servering. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
JUKSE LITT: Selv om du bare bruker én gryte, betyr det ikke at du ikke får stekesmaken på kjøtt eller fisk - det gjør bare retten bedre. Stek bare ferdig først, ta det ut av gryten mens du koker pastaen, og tilsett rett før servering. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer

Det trenger ikke å ta lang tid eller være komplisert å lage mat fra bunnen.

Og du trenger heller ikke sitte igjen med verdens største oppvask, noe som for oss, i hvert fall, er en viktig grunn til at vi noen ganger tyr til takeawayløsninger, eller rett og slett tar middagen ute.

At alt lages i én gryte, og etterlater oss med minimalt med oppvask etterpå er kanskje en av hovedgrunnene til at vi falt for one pan pasta-fenomenet i fjor, og til at denne smarte måten å lage pasta på har fått en fast plass på middagsrepertoaret vårt.

Pastagryta er selvsagt også god, det er nummer én-kriterium for at vi lager en rett flere ganger.

Lag saus og pasta samtidig Prinsippet er enkelt: Du bruker fire-fem minutter på å finne frem og kutte råvarene, og så ti-femten minutter på komfyren - litt avhengig av pastaens koketid.

Når alle ingrediensene er klare har du dem i én gryte. Ja, pastaen også.

Det mest uvante er kanskje at siden du skal koke pastaen i sausen, skal du bruke mye mindre vann enn du pleier.

Dette krever hakket mer presisjon enn å koke pasta på gamlemåten, men det er så absolutt verdt det - vi lover!

For det er nettopp det at pastaen koker i sausen som gjør denne retten så god: pastaen trekker til seg smak fra sausen, og sausen får stivelse fra pastakokevannet slik at den får en fløyelsmyk konsistens.

Se også: Supergod og enkel tomatsaus

Finn din favoritt Noe av det fineste med denne oppskriften er at den kan varieres i det uendelige.

Synes du det blir litt lite grønnsaker? Ha i litt mer! Men husk å tilpasse koketiden, slik at du ikke ender opp med vasne grønnsaker.

Der vi synes gulrøtter og løk godt kan koke med en stund når det skal i pastasaus, venter vi med å tilsette små brokkoli-buketter eller rosettkål til det er tre-fire minutter igjen, mens erter has i et minutts tid før gryta er ferdig.

Skjørere grønnsaker, som for eksempel ruccola, rører vi i rett før retten skal serveres.

Ønsker du en kremet saus? Hold igjen litt på vannet, og ha i en skvett fløte mot slutten. Eller enda enklere: Rør inn en skje crème fraîche eller to.

Rømme, crème fraîche, yoghurt, kvarg og skyr: Se hva du bør bruke når

Hvilken hverdagsoppskrift vender du alltid tilbake til? Enkle, raske hverdagsmiddager som ikke krever all verdens forkunnskaper eller utstyr, kan vi aldri få for mange av.

Har du en rask og god oppskrift du alltid tyr til når du ikke har tid eller ork til å finne på noe annet - som du har lyst til å dele med oss? Send en mail til journalisten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media