Smart triks gjør traktekaffen enda bedre

Derfor bør du røre før du drikker.

GOD KAFFE: Det hjelper ikke om utstyret og teknikken er i orden, om ikke råvarene er skikkelige. Invester i litt god kaffe også, og trakt den selv, er tipset fra Måns Akne Andersson. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO
GOD KAFFE: Det hjelper ikke om utstyret og teknikken er i orden, om ikke råvarene er skikkelige. Invester i litt god kaffe også, og trakt den selv, er tipset fra Måns Akne Andersson. Foto: ELISABETH DALSEG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Det er noe eget godt med god, gammeldags traktekaffe. Men har du lagt merke til at kaffen ikke alltid smaker det samme?

Jo lenger ned i kolben du kommer, jo sterkere blir kaffen. Det er ikke fordi den blir stående lenge, snarere tvert imot.

Årsaken er at kaffen fordeler seg litt ujevnt i kolben, slik at den er tynnere på toppen og mer konsentrert i bunn.

- Rør om - Ta en skje og rør om i kolben før du skjenker, er rådet fra barista og kaffebrenner Måns Akne Andersson fra Oslo Barista School.

Gjør du det, smaker kaffen likt enten du er først- eller sistemann til mølla. Du kan selvsagt også snurre på kolben, som om du skulle smake på et glass vin eller en øl, men vi anbefaler ikke det. Det er lett å søle, og kaffen er varm.

Foretrekker du presskannekaffe? Slik blir den enda bedre!

Hederlige unntak Ifølge Andersson kan man med fordel røre rundt i all traktekaffe, men det er ikke like viktig på alle typer kaffekolber.

Har du en kolbe med et lokk med en trakt fra lokket til bunn, er det nettopp dette som er dets funksjon: Sørge for bedre fordeling av kaffen i kolben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer