Smarte valg i farta

Småsulten? Sjekk innholdet av sukker, fett og proteiner i mellommaten.

UNNGÅ OVERSPISING: Ernæringsfysiologene er enige om at det er viktig å spise mellommåltider for å holde energien oppe og unngå overspising. Utvalget du får kjøpt i butikken er stort, men det krever litt kunnskap å velge riktig. Ekspertene (fra venstre) Kari Bugge, Christine Henriksen og Tina Hamelten viser deg hvordan. Foto: BENJAMIN A. WARD
UNNGÅ OVERSPISING: Ernæringsfysiologene er enige om at det er viktig å spise mellommåltider for å holde energien oppe og unngå overspising. Utvalget du får kjøpt i butikken er stort, men det krever litt kunnskap å velge riktig. Ekspertene (fra venstre) Kari Bugge, Christine Henriksen og Tina Hamelten viser deg hvordan. Foto: BENJAMIN A. WARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet, God torsdag): - Måltidsrytme er viktig. Dette er viktigere enn hvilken diett du følger. For mange handler det om å få struktur i måltidene, sier Christine Henriksen, klinisk ernæringsfysiolog og studieleder i ernæring ved Bjørknes Høyskole.

Mellommåltidene gir energi og overskudd i løpet av dagen. Vi har fått ekspertenes hjelp til å vurdere 20 mellommåltider du får kjøpt ferdig i butikken, som hjelper deg å finne riktig valg for deg.

- Å unne seg selv litt påfyll underveis hindrer at man blir altfor sulten før neste hovedmåltid. Med en regelmessig måltidsrytme blir det enklere å spise passe mye, sier Kari Bugge, ernæringsfysiolog i Grete Roede AS.

Passe stort Et mellommåltid bør være passe stort, ikke for mye og ikke for lite.

- En passende porsjonen på et mellommåltid er helt individuelt og avhenger av kroppsstørrelse og aktivitetsnivå. Det som er for mye for ei jente i lite aktivitet, kan være for lite for en aktiv mann. Rundt 200 kalorier er et passe mellommåltid for en kvinne i moderat fysisk aktivitet som bare spiser ett om dagen, mener klinisk ernæringsfysiolog Tina Hamelten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer