Smarthjem-løsningene snakker ikke sammen

Formatkrig mellom elektronikk-gigantene.

ULIKE STANDARDER: Samsung og LG satser begge stort på styring av hjemmet. Men de har valgt hver sin teknologiplattform. Foto: LG
ULIKE STANDARDER: Samsung og LG satser begge stort på styring av hjemmet. Men de har valgt hver sin teknologiplattform. Foto: LG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: På årets IFA-messe i Berlin snakket folk for n-te gang om det endelige gjennombruddet for smarte hus og «tingenes internett», altså at alt fra kjøleskap til lyspærer og dørlåser skal kunne styres og overvåkes via nettet.

Mange har allerede realisert dette i huset sitt, helt eller delvis. Men da er det ofte snakk om hjemmesnekra løsninger med flere ulike produkter som ikke kommuniserer seg imellom.

Det er kanskje ikke så farlig at brannalarmen ikke kommuniserer med kjøleskapet. Men giganter som LG, Samsung, Apple, Google og Microsoft har en drøm om at alt utstyr skal kunne snakke sammen.

Deres utstyr, altså.

Formatkrigen raser For som så ofte ellers i teknologiens verden blir ikke de store enige. Det er som om krigen mellom de to videokassettsystemene Beta og VHS gjentar seg selv, gang etter gang.

LG og Samsung er for eksempel i hver sin leir: Allseen Alliance og Open Interconnect Consortium.

Mens Samsung kaller sine smarthjem-produkter for SmartThings, heter LGs variant Smart ThinQ. Navnene er så like at du nesten må være advokat for å skille dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer