Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Smerter i korsryggen er den største årsaken til uførhet

Her er øvelsene som gjør godt for ryggen.

KOSTER MYE: Smerter i korsryggen er det som utgjør flest år som går med til uførhet hos nordmenn. Ser man både på for tidlig død og på uførhet (leveår justert for uførhet), er korsryggsmerter den største årsaken, og den har økt siden 1990. Foto: COLOURBOX
KOSTER MYE: Smerter i korsryggen er det som utgjør flest år som går med til uførhet hos nordmenn. Ser man både på for tidlig død og på uførhet (leveår justert for uførhet), er korsryggsmerter den største årsaken, og den har økt siden 1990. Foto: COLOURBOX Vis mer

(Dagbladet): Rapporten Global Burden of Disease, der man har målt konsekvensene av ulike sykdommer for samfunnet, illustrerer at korsryggsmerter har stor betydning for befolkningens helse.

Smerter i korsryggen er det som utgjør flest år som går med til uførhet hos nordmenn.

Ser man både på for tidlig død og på uførhet (leveår justert for uførhet), er korsryggsmerter den største årsaken, og den har økt siden 1990.

- Det betyr mye for den enkelte, men også for samfunnet er dette en stor utfordring. Vi er nødt til å finne ut hva som er årsaken til økningen i korsryggsmerter for å kunne iverksette tiltak for å hindre det, sier John-Anker Zwart, professor i nevrologi og leder for Formidlingsenheten for muskel- og skjelettlidelser (Formi) ved OUS.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?