Smink bort pollenallergien

Gå fra hovne øyne til våkent blikk på et blunk.

EKSPERIMENTERER: Makeupartist ved bareMinerals, Hilde Lise Berglund, sminker Kvinneguidens redaktør. Foto: LINN M. ROGNØ.
EKSPERIMENTERER: Makeupartist ved bareMinerals, Hilde Lise Berglund, sminker Kvinneguidens redaktør. Foto: LINN M. ROGNØ. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sminken hjelper ikke mot den rennende nesa, er ikke nyseforebyggende og lindrer heller ikke hodepinen. Men sliter du med pollenallergi kan du i det minste sminke bort de hovne øynene dine.

Det forteller makeupartist ved bareMinerals, Hilde Lise Berglund til Kvinneguiden.

- Spesielt gressallergi gjør at øynene hovner opp, og det er ikke særlig moro å måtte gå rundt med et blikk som ser sløvt, hovent og slitent ut. Men dette kan du gjøre noe med, sier Berglund.

Våkent blikk Det første du bør gjøre er å lett klappe på en god øyekrem. Oppbevar den gjerne i kjøleskapet, da vil den føles lindrende på det hovne øyepartiet.

La øyekremen trekke helt inn før du fortsetter med å legge sminken.

- Så kan du starte med å først legge en hudfarget baseskygge på hele lokket, sier makeupartisten.

Her er hennes tips for å åpne opp blikket og få øynene til å se våkne og opplagte ut:

* Velg en mellommørk, matt øyeskygge slik at ikke konstrasten mot ansiktets hudtone blir for hard. Den matte skyggen vil gjøre at det hovne på øynene "trekkes tilbake" og skaper en illusjon av mindre hovne øyne. * Du legger den mellommørke, matte skyggen som en halvmåne - rett over globallinjen. * Dus deretter ut halvmåne-linjen med en god dusekost, dus nedover - ikke oppover. * Deretter bruker du en mellommørk, myk kajal langs øvre vippekant- ikke våtliner. Dette gir et mykere uttrykk. * Bruk en vannfast maskara for å skape definisjon rundt øynene. Vær obs på at mange sorte maskaraer inneholder nikkel, noe som kan trigge ytterligere allergiske reaksjoner. Forsøk derfor gjerne en brun maskara i stedet. Klar på et blunk Om sommeren foretrekker mange å sminke huden mer forsiktig. Man svetter mer, er mer på farten, og er man heldig er det badetemperaturer. Derfor holder vi huden så naturlig som mulig, og det er gjerne øyne eller munn som får mest oppmerksomhet når vi sminker oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer