SPESIALPRODUKTER: Leserne har liten tro på at spesialprodukter skal forhindre fettflekker eller fingermerker i å feste seg. FOTO: Erlend Lans Pedersen
SPESIALPRODUKTER: Leserne har liten tro på at spesialprodukter skal forhindre fettflekker eller fingermerker i å feste seg. FOTO: Erlend Lans PedersenVis mer

- Smør babyolje på stålet

Se de beste tipsene til hvordan du fjerner flekker på børstet stål.

|||Å fjerne fettflekker krever smarte triks og kjøkkenet er intet unntak.

Vi har latt ekspertene komme med råd om hvordan du fjerner fingermerker på kjøleskap, ventilatorhetter og komfyrer.

Enkelt og greit

Det skapte engasjement blant leserne. Nå deler vi tipsene leserne har kommet med. Har du andre tips? Delta i forumet vårt.

Det mest originale og kanskje det enkleste rådet har John Arne Tunheim:

"Vask med de midler dere har og smør på babyolje, slik holder flekkene seg lenger unna. Bare å stryke lett over av og til med en fuktig klut."

Tips fra England En annen leser sendte dette innspillet på mail:

"Sikkert greit nok med alle vidundermidlene, men det beste tipset er et som jeg fikk av å se et oppussingsprogram fra England. Dersom du behandler med noe så enkelt som olivenolje, blir flatene mettet med fett og du slipper dermed stygge merker. Det beste er at det engang ikke vises at det er oljet inn. Har prøvd med alle andre ting, men dette er faktisk det første som virkelig fungerer."

Kun varmtvann

Gode tips til rengjøring kan forenkle hverdagen.

En annen innsender understreker at skylling med rent vann er viktig:

"For mange år siden fikk jeg dette rådet av en dyktig stuert som jeg arbeidet sammen med på fabrikktråler. Til daglig rengjøring er det nok å vaske rustfritt og børstet stål med kun rent varmvann., gjerne med microfiberklut.

For å få bort skjolder og fettflekker kan man bruke vanlige, fettløselige rengjøringsmidler beregnet på kjøkken og bad, gjerne i sterk blanding.

Grundig etterskylling med kun godt varmt vann uten vaskemidler er helt nødvendig for et godt resultat. Det er vaskemiddelrester som etterlater skjolder.

- Utrolig drøy

Reidun Jordan er fornøyd med et middel med det underlige navnet Inox pleiespray.

"Har prøvd det meste av andre ting, men dette er det eneste som funker. Fjerner alt av flekker og polerer samtidig. Enkelt! Koster ca 200,- (husker ikke helt prisen) men er utrolig drøy. Prøv det!"

Og Stein Halvorsen forteller at en mikrofiberklut som er lett fuktet fungerer.

"Alle skjolder blir borte. Fett fjernes veldig effektivt med Plumbo stålrens"

Finnes det flere tips? Del i kommentarfeltet under

Les også:

Aldri mer striper i do

Denne fikser møkkete kjøkkenovner

Slik vasker du opp riktig

Dette gjør du galt når du vasker klær

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

INDUSTRISTIL: Med den moderne industrielle stilen på kjøkkenet følger det med noen utfordringer. Det oppstår lett fettflekker og fingermerker.  Illustrasjonsfoto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
INDUSTRISTIL: Med den moderne industrielle stilen på kjøkkenet følger det med noen utfordringer. Det oppstår lett fettflekker og fingermerker. Illustrasjonsfoto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto Vis mer