Smører med mose og lyng

Thomas Alsgaard hater bakglatte ski. Her gir han deg oppskriften på superfeste i påsken.

LUR: Thomas Alsgaard deler sine hemmelige smøretips med Dagbladets lesere. Foto: ARNT E. FOLVIK
LUR: Thomas Alsgaard deler sine hemmelige smøretips med Dagbladets lesere. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Du har hørt og sett ham kommentere feste og glid under vinterens OL-sendinger fra Canada.

Han er fem ganger olympiske mester og har seks VM-gull på ski som senior og tre som junior.

I vinter har han gått Marcialonga i Val di Fiemme og Vasaloppet.

Han kan alt om ski og smøring.

Men for Thomas er det andre krav til skituren i påskeløypene enn når det kappes om sekunder.

- Smøring for påsketuren er noe helt annet enn resten av året, slår Thomas Alsgaard fast.

- Det verste jeg vet er å ha bakglatte ski. På denne tida på året kan føre skifte ti ganger i løpet av en dagstur, forklarer Thomas.

Og det vet vi, som har en lei uvane med å drasse på skrape, variert utvalg smøring og kork i sekken. Vi føler oss heller ikke spesielt smart når vi står ved løypa og legger om til en ny variant klister under skia mens andre raser forbi.

- Jeg orker ikke klister, sier Thomas som ikke vil ha den klissete jobben det blir når klisterføret varierer.

Mose og lyng - Jeg tar et passe lag med blått klister, ganske tynt, midt under skia. Så finner jeg meg en bar flekk med mose og lyng og tar på meg skia og tråkker litt slik at det blir passe mye natur under midten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer