Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Smugler tatt med ti sjeldne dyreunger på første klasse

Stappet i kofferter.

(Dagbladet): Thailandsk politi arresterte i dag en mann fra De forente arabiske emirater, i det han var i ferd med å fly avsted på første klasse med en rekke sjeldne og truede dyrearter i koffertene sine.

Mannen som skulle fra Bangkok til Dubai, hadde blitt overvåket av politispanere fra han gjorde de illegale kjøpene, fram til han entret flyplassen i Bangkok, melder Reuters.
 

Der ble han observert mens han mottok en rekke kofferter fra en annen mann.

Dyreunger Politiet slo da til, og de gjorde nok store øyne da de så hva den 36 år gamle mannen hadde tenkt å ta med seg om bord på flyet:

I koffertene fante de fire to måneder gamle leopardunger, én tre måneder gammel malayabjørn, én liten asiatisk svartbjørnunge, to makakiaper, én svartøret silkeape, og én gibbonape på bare tre måneder. 

36-åringen sitter nå i varetekt, mens dyreungene er tatt hånd om av veterinærer.

Flere avsløringer Dette er den siste av en lang rekke saker der smuglere har blitt stoppet med sjeldne dyr i bagasjen. I mars skrev Dagbladet om en mann som forsøkte å smugle 40 pytonslanger i håndbagasjen fra Indonesia til Dubai.

I desember stoppet politiet en person på flyplassen i Abu Dabi, som hadde kommet seg gjennom sikkerhetskontrollen i Jakarta med en boks med fire slanger, to papegøyer og et ekorn.

Sist høst ble den såkalte «Slangekongen» avslørt med 95 boaer i bagasjen da kofferten åpnet seg på bagasjebåndet, mens en mann noen måneder tidligere ble pågrepet på flyplassen i Mexico da han forsøkte å smugle 18 aper i skjorta. 

REDDET: Denne to måneder gamle leopardungen var én av de fire som ble funnet i en koffert på flyplassen i Bangkok i dag tidlig. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
SKULLE SMUGLES: Denne to måneder gamle leopardungen ble forsøkt smuglet fra Thailand til Dubai. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
BABYBJØRN Denne tre måneder gamle malaysiabjørnungen lå sammen med de andre dyra som skulle smugles, i mannens kofferter. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
MALAYSIABJØRN: Denne krabaten er kun tre måneder gammel. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
SILKEAPE: Denne svartørede silkeapen var på vei til Dubai på første klasse, da smugleren ble arrestert. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
LEOPARD: En leopardunge på fire måneder. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
TRE MÅNDER: Denne gibbonungen på tre måneder var blant dyreungene i smuglerens koffert. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
FIRE LEOPARDER: Hele fire to måneder gamle leopardunger er nå tatt hånd om av veterinærer etter smuglingsforsøket i Thailand. Foto: DAMIR SAGOLI/REUTERS
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media