Snaddermat på ukemenyen

Her er oppskriftene du trenger denne uka.

Mandagen er her igjen! Hver eneste uke finner du en helt fersk ukemeny her på Klikk.no.

MANDAG: Denne pastaen sørger for den nødvendige variasjonen. Foto: Erik Hannemann
TIRSDAG: Morsom kylling med potetmos. Foto: Erik Hannemann
ONSDAG: Linsesuppe er ikke bare for de med karboskrekk. Det er godt også! Foto: Erik Hannemann
TORSDAG: Tom Victor Gausdals oppskrift på minestronesupe med torsk. Foto: Ingvar Eriksson
FREDAG: Så lettvint kan indisk kylling være... Foto: Christopher Sjuve
FREDAG: Risen behøver ikke være kjedelig. Her er noen forslag som gjør middagsrisen kul. Foto: Erik Hannemann
LØRDAG: Deilige grillspyd. Foto: Clotilde Dusoulier
LØRDAG: Her kommer det en oppskrift på potetsalat det ikke er særlig lurt å ikke prøve. Erik Hannemann
TIL GRILLMATEN: Aspargessalat. Foto: Erik Hannemann
SØNDAG: Innbakt laks ser imponerende ut - og smaker enda mer imponerende. Foto: Erik Hannemann

Denne uka får du en nøtt av en pastarett, kylling med potetmos, kul linsesuppe, minestrone med fisk, indiske smaker og laks kledd i festdrakt. Værsågo'!

Mandag: Pasta med nøtter Siden mandagen er dagen for raske middager, blir det ofte pasta. Utfordringen er å lage noe nytt. Selv om pasta carbonara er godt, blir man lei om man spiser det for ofte. Derfor har jeg laget en ny, superenkel variant med nøtter, sukkererter og gulrot.

Tirsdag: Kylling med potetmos Denne kyllingretten er elegant og god i all sin enkelhet. Du lager en enkel potetmos, skjærer kyllingkjøtt i biter som du legger i en stekering (eller bare en bolle som du tipper på hodet) sammen med paprika, brekkbønner og sjalottløk.

Onsdag: Linsesuppe Linser har blitt en større del av hverdagen enn jeg ville satt penger på for noen år siden. De er velkommen fordi linsene representerer variasjon - og det blir stadig viktigere, føler jeg. I denne oppskriften blir linsene forvandlet til en god suppe med smaker av chorizo, tomat og masse krydder.

Du finner et par andre linsesupper her om du trenger andre forslag.

Torsdag: Minestrone Minestrone betyr egentlig bare "stor suppe". Og vi kan låne et poeng derfra, nemlig: Lag så stor du orker! Det tar nemlig ikke mye lengre tid å lage dobbel størrelse. Så kan du fryse den og ha dekket opp med middagsmat en dag neste uke.

I oppskriften brukes det skrei (torsk), men du kan bruke all mulig hvit fisk og sei.

Fredag: Indisk kylling og ris med mango Fredagen har vi reservert for en herlig og smaksrik, indisk kyllingrett. Den serveres med en morsom risrett med masse mango. Må prøves!

Lørdag: Grillspyd med potetsalat Clotilde får lov til å slippe til på lørdag med sitt flotte grillspyd med lammekjøtt. Jeg har også lagt ved en aspargessalat. Du kan gjerne servere noe annet til, for eksempel en potetsalat.

Søndag: Innbakt laks Dette er den nye måten å lage laks på hjemme hos meg! Og når den kommer på bordet, er det fest med en gang. Du lager et godt smør med urter og sennep som du legger mellom to laksefileter. De pakker du så inn i mørdeig før du baker det i ovnen. Jeg legger ved en potetsalat som passer godt til også.

Ha en herlig uke!

Les også:
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.