- Snakk mer om klitoris

Det snakkes alt for lite om hvordan man ved hjelp av å bruke fingre og spytt stimulerer kvinnen, mener sexologer.

TABU: Klitoris er fremdeles tabu å snakke om for mange. - Folk vet ikke på langt nær nok om det kvinnelige kjønnsorgan, sier sexologene Stine Kühle-Hansen og Gro Isachsen.  Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
TABU: Klitoris er fremdeles tabu å snakke om for mange. - Folk vet ikke på langt nær nok om det kvinnelige kjønnsorgan, sier sexologene Stine Kühle-Hansen og Gro Isachsen. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vet vi nok om det kvinnelige kjønnsorgan? - Ikke på langt nær, sier sexologer med klitoris som sine kjepphester. De er ikke i tvil om at klitoris fremdeles er tabu å snakke om for mange.

Ikke politisk korrekt - Det er fremdeles ikke helt politisk korrekt å snakke faglig og i detaljer om hvordan man stimulerer klitoris. Vi merker at det er et tabu å snakke om kvinnen som seksuelt aktiv. Spesielt er det vanskelig for mange å snakke om hvordan kvinner kan stimulere sitt eget kjønn for egen hånd og side om side med partneren, sier Stine Kühle-Hansen.

Hun er sexologisk rådgiver og leder for Amoroteket, Norges første sexologiske museum.

Klitoris er 12 cm Kühle-Hansen mener det generelt snakkes alt for lite om temaet, til tross for at TV-programmer som «Trekant» på NRK er med på å sette ytterligere fokus på seksualitet og seksuallivets tabuer. Det beste med programmet i hennes øyne var fokuset på onani og ikke minst at serien viste den oppdaterte modellen av klitoris som faktisk er på 12 cm.

- Det snakkes generelt altfor lite om hvordan man ved hjelp av å bruke fingre og spytt stimulerer kvinnen. Det er alt for få ord om kvinnenes onanikunst og jeg hører stadig om tilfeller med manglende kunnskap på hvordan man skal gjøre dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer