Snapshot starter kameraet automatisk

Kjekk app når du må ta bilde raskt.

EGEN KNAPP: Enkelte telefoner har en egen kameraknapp som kan starte kameraet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
EGEN KNAPP: Enkelte telefoner har en egen kameraknapp som kan starte kameraet. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Dinside Noen ganger må man være kjapp på labben for å få tatt bilde av øyeblikket før det er over.

Egen kameraknapp Enkelte av dagens smarttelefoner har en hendig utløserknapp i så måte, som starter kameraet automatisk når du holder den inne — selv om skjermen er slukket.

Sony har en slik knapp på flere av sine modeller, blant annet på toppmodellen Sony Xperia Z2. LG G3 lar deg bruke en av volumknappene som kamerasnarvei når skjermen er slukket, og også Nokia har for vane å tilby en slik knapp i sine modeller, blant annet i Lumia 930.

Dinsides mobiltester

Fra låseskjermen De fleste av dagens telefoner har også mulighet til å starte kameraet direkte fra låseskjermen. På iPhone kan du sveipe oppover, på standard Android kan du sveipe fra høyre, og de fleste andre har et kameraikon du kan dra i en eller annen retning.

Dog er det ikke alle som tilbyr denne funksjonaliteten, og har du en telefon uten en slik snarvei (eller synes snarveien er litt knotete), kan Snapshot være en kjekk nedlasting.

Les også: Slik får du «iPhone-varsler» på Android

Starter kameraet når telefonen er vannrett Alt du trenger å gjøre er å installere og aktivere appen. Når det er gjort, fungerer appen slik at at den automatisk starter kameraet for deg dersom du låser opp telefonen mens du holder den vannrett.

Du kan også tenne skjermen stående og deretter legge den over på siden for å starte kameraappen. Dette kan du altså gjøre uten å låse opp telefonen dersom du har en låsekode (noe vi anbefaler), men så fort man går ut av kameraappen, kommer man tilbake til låseskjermen.

Snapshot er gratis å laste ned, men du kan gi en sekskroning til utvikleren om du ønsker å betale for deg, der du også får muligheten til å starte kameraet om du holder telefonen opp/ned eller på skrå. Dessverre finnes det ingen mulighet til å velge hvilken kameraapp som skal startes annet enn den du har definert som standard.

Snapshot (Google Play, gratis)

Les også: 10 smarte Android-apper

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

SLIK: Holder du telefonen slik mens du slår den på, starter kameraet automatisk om du har Snapshot installert. Foto: ALL OVER PRESS
SLIK: Holder du telefonen slik mens du slår den på, starter kameraet automatisk om du har Snapshot installert. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer