Snart går historiens første direktefly til skjønnhetens øy

Du finner ikke er mer solskinn noe annet sted i Frankrike.

AJACCIO (Dagbladet): Den franske øya like nord for italienske Sardinia, har lenge vansmektet i skyggen av kjente middelhavsøyer som Mallorca, Kypros og Kreta.

Heldigvis snur trenden. Interessen for Korsika er blitt så stor at fra 2. juni neste år setter Norwegian opp historiens første direktefly fra Oslo til Ajaccio, som er Korsikas hovedstad.

Norwegian flyr opptil to ganger i uka til utgangen av september.

De laveste enveisprisene ligger i øyeblikket på 469 kroner for den drøyt tre timer lange flyturen.

Skjønn øy Mange mener at Korsika er selve skjønnhetens øy.

Her finnes alt i overflod: God mat, vin, vill natur, strender og masse sol. Pluss masse spennende kultur og historie.

Også dykkerne har fått sansen for det krystallklare vannet og mange spennende vrak.

Flyplassen i Ajaccio har registrert gjennomsnittlig 2900 soltimer i året. Mer solskinn finner du ikke noen andre steder i Frankrike.

Skiturer Middelhavsklimaet er tørt og varmt om sommeren og mildt om vinteren. Noen ganger blir det litt for varm for de fleste.

Da kan du ta en tur i de forrevne fjellene. Når det er 36 grader ved kysten, er det behagelige 26 grader i 1000 meters høyde.

Korsika har en stor fjellheim og 13 prosent av øya har faktisk såkalt alpint klima.

Til langt ut i mai kan du kjøre slalåm om formiddagen og surfe om ettermiddagen.

GAMLEBYEN Gamlebyen i Bonifacio ligger på en kalksteinsklippe, og ser ut som den kan rase i havet når som helst. Alle foto: EIVIND PEDERSEN
KLIPPEBYEN: Gamlebyen i Bonifacio ligger på en kalksteinsklippe ut mot havet.
TURISTMAGNET: Det smalsporede toget «Risteren» har blitt en turistmagnet. Linja går mellom Bastia og Ajaccio, med sidespor til festningsbyen Calvi.
VERDENS ELDSTE: Et forelsket par tar farvel på stasjonen i Calvi, gjennom vinduet på «Risteren» - verdens eldste tog som fortsatt er i daglig drift.
HAVNEBY: Havna i byen Ajaccio der både gamle skuter og forvokste yachter preger bildet.
STYRKEPRØVE: I festningsbyen Bonafacio finnes denne fantastiske trappa, l'esclier du Roi d'Aragon eller kongen av Aragons trapp. Trappa er hogd ut i fjellet, og de 187 trappetrinnene tar deg ned til Middelhavet, 65 meter nedenfor. Turen er virkelig en styrkeprøve.
LOKAL MAT: Markedsbod med spekemat og andre lokalproduserte matvarer. Spekematen får sin spesielt gode smak fordi grisene går fritt og beiter både nøtter og kastanjer.
SPESIALITETER: Dette matfatet rommer noen av de gastronomiske spesialitetene du finner på Korsika, både spekemat, ost. salat og sopp.
NAPOLEON: Keiser Napoleon Bonapartes barndomshjem. Her ble Napoleon født - mannen som skulle få slik innflytelse på europeisk politikk - og som indirekte gjorde Norge selvstendig.
AJACCIO: God mat, vakker natur og en spennende historie gjør at norske turister har fått øynene opp for Middelhavets vakreste øy.
RESTAURANTBESØK: Et par betrakter menyen til restauranten Santa Maria.
FOR ALLE: Bystranda i Ajaccio passer for alle.