Snart kan alle bruke denne snarveien på Gardermoen

Dette kan gjøre reisen din enda lettere neste gang.

FØLG MED PÅ TAVLA: Dersom ditt fly kommer opp på tavla er det bare å vente på det siste klarsignalet til å gå direkte til neste fly. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
FØLG MED PÅ TAVLA: Dersom ditt fly kommer opp på tavla er det bare å vente på det siste klarsignalet til å gå direkte til neste fly. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): De fleste av de reisende synes lange innsjekkingskøer og flyplassenes sikkerhetskontroll gjør reisen mer stressende og slitsom. I årevis måtte de reisende fra utlandet til Gardermoen først hente bagasjen sin ved ankomst og deretter sjekke inn på nytt dersom de skulle videre til en ny flyplass i Norge. Tungvint og irriterende, men nødvendig for at bagasjen skulle kunne tollklareres.Nå blir reiseopplevelsen lettere.

Testprosjekt blir permanent

I september 2015 startet flyplassen med en prøveordning kalt Connecting Norway. Der de ved enkelte flyankomster tilbød muligheten til å gå gjennom en forenklet tollklarering hvis passasjeren kun hadde håndbagasje.

I forbindelse med åpningen av nye Pir Nord på Gardermoen er ordningen nå kraftig utvidet og navnet er endret til Domestic Transfer. Og selv om du har innsjekket bagasje så er sannsynligheten stor for at du slipper å hente bagasjen din og sjekke den inn på nytt, selv om du skal videre til en annen flyplass i Norge.

Les mer: Dette må du glemme ved nye Gardemoen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer