Snart kan du bruke klokken som bilnøkkel

Hvorfor bære rundt på mer enn nødvendig?

ALLEREDE KLAR:Også BMW har laget en løsning som er skreddersydd for Apple Watch. Denne er spesiallaget for BMW i3 og i8. Foto: BMW
ALLEREDE KLAR:Også BMW har laget en løsning som er skreddersydd for Apple Watch. Denne er spesiallaget for BMW i3 og i8. Foto: BMWVis mer

Dinside Stadig lages det applikasjoner for mobiltelefoner som kommuniserer med biler, og oppgavene de gjør øker stadig.

Tidligere denne uken lanserte Apple sin nye Apple Watch, en klokke som i korte ordlag fungerer som en mobiltelefon, bare i et armbåndsurs innpakning.

På samme måte som en mobiltelefon, så kan også Apple Watch håndtere applikasjonene som er utstedt av bilprodusentene. Dette gir helt nye muligheter.

Dette er fremtiden Vi har allerede sett flere applikasjonsløsninger, spesielt sammen med elbiler. Flere bilprodusenter ser nå på nye løsninger for hva man kan bruke slike apper til, også for biler med mer ordinær drivlinje.

Noen av produsentene er til og med klare i sin tale: Apple Watch kan bli din nye bilnøkkel.

SLIK ER APPLE WATCH

Bakgrunnen er at et armbåndsur rent praktisk er mer knyttet til kroppen enn en mobiltelefon, og således alltid mer tilgjengelig. I tillegg er den bedre sikret til en person enn en løs mobiltelefon, som kan være lettere å tilrøve seg med uærlige hensikter.

Finnes tilsvarende Tesla har allerede en løsning på plass hvor du ved hjelp av applikasjonen kan gjøre mange forskjellige betjeninger, deriblant låse bilen opp eller igjen. All kommunikasjon foregår som enhver annen app, enten gjennom wifi eller 3G/4G.

Dette er løsning til Tesla

Jaguar lanserte nylig sin nye XE, en bil som skal ut og konkurrere med BMW 3-serie, Audi A4, Mercedes-Benz C-klasse og deres like. Den kan også stjele kunder fra den kommende Passat og nye Mondeo.

Under lanseringen av Jaguar XE fikk vi se nettopp løsninger hvor bilen kontrolleres med en applikasjon. Denne innehold blant annet løsninger for å heve eller senke vinduer, låse bilen opp eller igjen, eller det mest spennende av alt - starte og stoppe bilen rett fra appen.

Foreløpig ligger det begrensninger i hvilket land de forskjellige tjenestene kan brukes, men dette er bare formaliteter. Så lenge tjenestene viser seg å være sikre nok, så er det lite som hindrer de fleste markeder i å ta løsningene i bruk.

Andre eksempler for hvordan et slikt produkt kan endre hverdagen finner vi i Apple Pay.
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

SMART DINGS: Tim Coock lanserte tidligere denne uken noen av årets heteste nyheter. Apple Watch kan bli en nyttig dings.  Foto: APPLE
SMART DINGS: Tim Coock lanserte tidligere denne uken noen av årets heteste nyheter. Apple Watch kan bli en nyttig dings. Foto: APPLE Vis mer