Snart kan du sjekke inn i USA på Gardermoen

Og unngå køene i immigrasjonskontrollen.

TÅLMODIGHETSPRØVE: Noen ganger er køene i passkontrollen på de amerikanske flyplassene frustrerende lange. Nå skal Norge innelde forhandlinger med amerikanerne om å få utført denne kontrollen ved utreise. Foto: NTB Scanpix
TÅLMODIGHETSPRØVE: Noen ganger er køene i passkontrollen på de amerikanske flyplassene frustrerende lange. Nå skal Norge innelde forhandlinger med amerikanerne om å få utført denne kontrollen ved utreise. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange som reiser til USA kan bli frustrert over at det kan ta enormt lang tid å slippe gjennom immigransjonskontrollen på mange amerikanske flyplasser.

Det kan det blir en endring på om ikke lenge.

Norske myndigheter forbereder forhandlinger med amerikanske myndigheter om innreisekontroll på Oslo Lufthavn for dem som skal reise til USA.

Det er fagseksjonen i Samferdselsdepartementet som arbeider med saken nå i samråd med andre berørte departementer, får NTB opplyst i departementet mandag.

Siden i fjor sommer har flyplassledelsen ved Oslo Lufthavn arbeidet med å forberede ordningen som gjør det mulig for reisende å gjøre unna innsjekking og eventuell tollklarering på norsk jord og lande i USA som om det var en innenriksflyging.

Detaljerte planer

– Planene som var litt grovhogd for over ett år siden, er nå utarbeidet i detalj sammen med amerikanerne. Vi har nå et opplegg som både de og vi tror på, lokalt hos oss, sier Knut Holen, direktør for terminaldrift på Gardermoen, til NTB.

Terminaldirektøren sier det dreier seg om den fysiske utformingen på flyplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer