Du leser nå Dagbladet Pluss

Snart kan elbilisten få gratis drivstoff

Det er tenkt at strømmen i beste fall kan bli gratis for elbileieren.

STRØM: Strøm kan sendes tilbake til nettet fra elbilen, og det krediteres eieren, som kan gå i null på strømregningen sin. Foto: Knut Moberg
STRØM: Strøm kan sendes tilbake til nettet fra elbilen, og det krediteres eieren, som kan gå i null på strømregningen sin. Foto: Knut MobergVis mer

Dagbladets motorredaksjon har testkjørt samtlige elbiler på markedet. Nå seinest var det nye Nissan Leaf, generasjon to, vi fikk prøvekjøre. Vi kunne da konstatere at denne produsenten – som mange andre, som har kastet seg på elbil-bølgen i etterkant – har skjønt at målet ikke kan være bare å selge elbiler for elbilens egen skyld. Den må være en del av en videre helhetstenkning, hva angår miljø og klimaframtida.

At elbilen ikke slipper ut eksos i tettbygde strøk er i seg selv en åpenbar fordel for elbilen – i en urban sammenheng.

Krever mye energi

Men alle vet at bilproduksjon krever energi, og at batteriproduksjon krever mye energi. Og per i dag har batteriproduksjonen dessuten en del andre miljømessige ulemper, som behovet for spesielle metaller som litium og kobolt – sistnevnte har vært gjenstand for omfattende kritikk, grunnet de tidvis håpløse forholdene det utvinnes i, for eksempel i Kongo.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.