Snart kan veteranbileiere og bobilfolket juble

Statsråden tar grep og forenkler regelverket. Her er forslagene!

BIL-MANN: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er lidenskapelig interessert i bil, og da spesielt i gamle amcar-modeller. Nå ønsker han å lette på regelverket som også vil gjelde import fra USA.  Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
BIL-MANN: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er lidenskapelig interessert i bil, og da spesielt i gamle amcar-modeller. Nå ønsker han å lette på regelverket som også vil gjelde import fra USA. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside — Det er for mange rigide og urimelige regler. Nå ønsker vi å forenkle en rekke forskrifter som vil berøre bobilmiljøet og bilentusiaster, sier Solvik-Olsen i en pressemelding.

De neste månedene sender Samferdselsdepartementet ut en rekke forslag til endringer i forskrifter ut på høring.

- Vi håper på stort engasjement og gode innspill i arbeidet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Her er endringene Samferdselsdepartementet ønsker å innføre i løpet av året: Romsligere regelverk som vil gjøre det lettere å importere drømmebilen «Amerikanske» lys blir lov Tillater små registreringsskilt Myker opp reglene for import av tilhengere fra utlandet Øker bobil-hastigheten fra 80 til 100 km/t (opp til 7.500 kg.) EU-kontroll annet hvert år også for bobiler (opp til 7.500 kg.) Sjeldnere EU-kontroll for veteranbiler Justerer regelverket for opp- og nedvekting av kjøretøy — De siste 1,5 årene har vi gjennomført et omfattende arbeid sammen med Vegdirektoratet for å finne løsninger. Mye av dette er kompliserte saker som involverer internasjonalt regelverk. Men vi ser at det ofte finnes handlingsrom til å lage bedre norske løsninger enn det vi har i dag. Nå kan vi begynne å vise fram resultatene av arbeidet, sier Solvik-Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer