«Sneglehuset» i betong gjorde underverker med eneboligen

Tradisjonelt 60-tallshus ble designperle.

I Randaberg kommune ligger et hus fra 1960-tallet med et uvanlig tilbygg i kjerneisolert betong.

Siviliarkitekt MNAL Ole Serinius Trodahl formet tilbygget som et sneglehus.

Det omslutter den sørøstre gavlen for deretter å åpne seg mot tunet og hagen.

Fanger frodigheten Tilbygget på ca. 60 kvadratmeter har flere finurlige løsninger.

Mot tunet og inngangen er det plassert et lite basseng i svart betong som samler opp regnvannet fra taket.

- Jeg tegnet sneglehusformen fordi den passer utmerket til tomten, og vi kaller det for Sneglehuset, sier arkitekt Trodahl.

Han forteller at tilbygget åpner seg opp mot hagen med glassflate for å fange hagens frodighet inn i stua.

SIRKELFORM Sivilarkitekt MNAL Ole Serinius Trodahl har tegnet tilbygg i kjerneisolert betong.  FOTO: Trodahl Arkitekter
SIRKELFORM Sivilarkitekt MNAL Ole Serinius Trodahl har tegnet tilbygg i kjerneisolert betong. FOTO: Trodahl Arkitekter Vis mer

Tilbygget består av to betongbuer. Fra første etasje fører en trapp opp til galleriet.

Gulvene nede er utført i slipt og impregnert betong.

På galleriet er gulvplankene av oljet eik og himlingen er av osp.

Skepsis erstattet med begeistring Beboere er Rigmor Bøe og Øystein Lund Bøe. Rigmor Bøe sier hun var litt skeptisk da tegningene ble presentert.

- Jeg var redd tilbygget ville bli for stort, men det fungerer. Det fungerer som et allrom, et uvanlig og godt rom å være i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er åpent med mye lys, samtidig er vi skjermet med betongveggen i enden. Både galleriet oppe, rommet nede og glasspartiet med åpning mot hagen fungerer fantastisk bra, sier huseieren.

Les også
Kult murhus med uteområder

BUET: Betongveggen i enden har vinduene høyt opp og verner for innsyn. Glass ut mot hagen slipper likevel mye lys inn i rommet. Jærstoler med sjøgressete har fått plass langs veggen. Himlingen er av osp. FOTO: Trodahl Arkitekter
BUET: Betongveggen i enden har vinduene høyt opp og verner for innsyn. Glass ut mot hagen slipper likevel mye lys inn i rommet. Jærstoler med sjøgressete har fått plass langs veggen. Himlingen er av osp. FOTO: Trodahl Arkitekter Vis mer

Mor, far og barn på 29 kvm

Veltet japansk arkitektur

Bygget hytter i leiligheten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PLANTEGNINGEN: Arkitekten har tilpasset tilbygget til tomta og terrenget. Tegning: Trodahl Arkitekter
PLANTEGNINGEN: Arkitekten har tilpasset tilbygget til tomta og terrenget. Tegning: Trodahl Arkitekter Vis mer