Søkeboom på hotell i Roma da paven annonserte sin avgang

Steg med 80 prosent bare i Norge, ifølge Hotels.com.

SØKE-HOPP: Da nyheten om at pave Benedikt XVI (85) abdiserer 28. februar sprakk på mandag, opplevde hotels.com et enormt hopp på hotellsøkene til Roma. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
SØKE-HOPP: Da nyheten om at pave Benedikt XVI (85) abdiserer 28. februar sprakk på mandag, opplevde hotels.com et enormt hopp på hotellsøkene til Roma. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): På mandag kom nyheten om at pave Benedikt XVI (85) abdiserer 28. februar. Årsaken er at han ikke føler seg fysisk og psykisk skikket til oppgaven på grunn av høy alder.

Det er 600 år siden en pave abdiserte sist, og kort tid etter at avgangen ble kunngjort så hotellsøketjenesten Hotels.com en stor økning i antall søk på hoteller i Roma.

Tallene for 11. februar 2013 viser en økning på hele 80 prosent sammenliknet med samme dato i 2012 bare for Norge, ifølge en pressemelding.

Verdensbegivenhet Tradisjonelt, når en pave dør, har kardinalene minst 15 og maksimalt 20 dager på å samles i konklavet for å velge en ny. Først når det stiger hvit røyk opp av pipa på Det sixtinske kapell, får omverden vite at de har blitt enige.

Valget og innsettelsen av den katolske kirkes overhode, trekker alltid enorme mengder turister, pilegrimer og journalister til Roma.

- Det kommer ikke som et sjokk at økningen i søk er såpass stor. Valget av ny pave er en verdensbegivenhet, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com i pressemeldinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer