Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norgesferie

Sola og Monsen sørger for rekord­sommer i fjellet

Folkevandring til fjells.

GODT BESØKT: Fjell-Norge, spesielt i Sør-Norge har hatt rekordbesøk av turister i sommer. Det flotte været, kombinert med Lars Monsens direktesendte fjellturer, får æren for det. Foto: Åshild Eikemo Lundh/DNT
GODT BESØKT: Fjell-Norge, spesielt i Sør-Norge har hatt rekordbesøk av turister i sommer. Det flotte været, kombinert med Lars Monsens direktesendte fjellturer, får æren for det. Foto: Åshild Eikemo Lundh/DNT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Norske Turistforening går mot en rekordsommer. Nær en halv million mennesker har overnattet på foreningens turisthytter i løpet av sommeren, og teller en med alle dagsturistene kan en fort få inntrykk av at «halve Norge» har vært til fjells i sommer.

Det varme været i Sør-Norge, og Lars Monsens direktesendte folkevandring på NRK trekkes fram som de viktigste faktorene at svært mange nordmenn har valgt fjellturer.

100 000 nye

SMITTEEFFEKT: Lars Monsens vandringer har bidratt til at mange har bestemt seg for å ta seg en fjelltur selv, mener DNT. Foto: Monica Hagglund Langen /DNT
SMITTEEFFEKT: Lars Monsens vandringer har bidratt til at mange har bestemt seg for å ta seg en fjelltur selv, mener DNT. Foto: Monica Hagglund Langen /DNT Vis mer

- Juli har vært en rekordmåned for mange av de betjente hyttene våre. Totalt hadde alle de betjente hyttene over 65 000 overnattinger i juli, en vekst på hele seks prosent mor samme måned i fjor, sier Elin Hansson i DNT til Dagbladet.

Samtidig melder stadig flere seg inn i DNT. Foreningen har en økning i antall medlemmer på 2,3 prosent mot samme tid i fjor. Over 304 000 er nå medlemmer i DNT og over 100 000 har meldt seg inn siden inngangen av 2017.

- Dette er en fantastisk utvikling og en bekreftelse på at friluftsliv er en viktig del av sommerferien for mange. Ikke minst viser medlemstallene at stadig flere vil støtte arbeidet DNT gjør for å tilrettelegge for og skape naturopplevelser – 150 år etter at vi ble stiftet, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

Monsen-effekt

- Vi skal ikke se bort ifra at direktesending fra norsk natur i tre uker har bidratt litt også. Det er vel snakk om en viss Monsen-effekt på befolkningen, sier generalsekretæren.