Soleklar sekser

Prisen er det eneste å utsette på denne kikkerten.

KIKKERT TIL 6: Kikkerten Swarovski EL 8,5 x 42 W Swarovision fpr ternigkast 6. Foto: John Arne Tungen
KIKKERT TIL 6: Kikkerten Swarovski EL 8,5 x 42 W Swarovision fpr ternigkast 6. Foto: John Arne TungenVis mer

Denne kikkerten er ikke billig, men hvis du ønsker deg en kikkert med optiske kvaliteter helt i toppklasse, er Swarovski EL 8,5 x 42 W Swarovision et godt valg.

Selv om denne nye kikkerten fra Swarovski ikke ble lansert før januar 2010, har vi hatt den inne til test i nesten et år.

De største forandringene fra foregående EL-modeller er bl.a. at all fortegning er fjernet (rette linjer ser rette ut, også i kikkerten), det er bedre randskarphet, økt okulardiameter, nærgrensen er minket til 1,5 meter, og synsfelt er økt.

Det er også gjort noen endringer på utforming og grep.

Forbedringer Sist vi testet en EL-modell fra denne produsenten, påpekte vi at den kunne bli kald å holde i uten hansker, ettersom et område der det er naturlig å legge fingertuppene, var av metall.

Vi velger å tro at Swarovski har tatt våre ønsker til etterretning, for den nye modellen kommer med en gummiarmering som er trukket hele veien rundt objektivtubene.

Optikken var meget bra på forrige modell også, men er ytterligere forbedret.

Produsenten sier selv at kikkerten skal ha full skarphet i hele synsfeltet og ut fra det vi kan se med det blotte øye, er vi ikke i stand til å bestride dette. Vi kan heller ikke se noen form for fortegning.

Selve huset, eller tubene, er i magnesium.

God i dårlig lys Forbedret coating og HD-linser gir meget god oppløsning, topp fargegjengivelse og, som nevnt, kantskarphet i hele synsfeltet.

Kikkerten oppleves også meget god i dårlig lys. Vår standard kuldetest (12 timer i 20 kuldegrader) taklet den også så godt som upåvirket.

Utforming og gummiarmering gir et godt grep, og kikkerten ligger utrolig godt i hendene.

Fokuseringshjulet er stort; det glir mykt og er enkelt å betjene - også med tykke vinterhansker.

Justering av diopteren skjer ved å trekke ut fokushjulet; og det fungerer upåklagelig.


I toppklasse Justering av øyekoppene glir godt og holder seg i posisjon. Godt okulardeksel følger med. Frontdekslene er også praktiske og av god kvalitet. De festes henholdsvis på nakkereim og kikkert.

Den pene veska i neoprenmateriale fungerer godt i felten. Nakkereima som følger med, er én av de absolutt beste standard nakkereimene vi har testet.

EL-serien var noe av det absolutt beste på markedet før, og nå er den ytterligere forbedret.

LES OGSÅ: Stor test av 19 lommelykter

Test av solide klokker til turbruk

Stor test av 20 kikkerter

Her kjøper du testvinnerne billig

Saken ble opprinnelig skrevet av Villmarksliv for Klikk.no. Les her.