Sølvi falt om på løpetur

Sølvi Amundsen Aas' (57) hjerte stoppet opp da hun var ute og løp. Nå vil forskerne finne ut mer om plutselig hjertedød.

IKKE REDD FOR Å TRENE: - Selv om hjertestansen i 2016 skremte meg og de nærmeste, er jeg ikke redd for å trene i dag, sier Sølvi Amundsen Aas. Foto: Kristin Roset
IKKE REDD FOR Å TRENE: - Selv om hjertestansen i 2016 skremte meg og de nærmeste, er jeg ikke redd for å trene i dag, sier Sølvi Amundsen Aas.
Foto: Kristin Roset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sølvi Amundsen Aas (57) elsker å være fysisk aktiv, og har jobbet med mosjonsidrett i flere år. Men for snart tre år ble livet snudd på hodet. Hun og mannen var på løpetur i skogen, men etter 10 minutter følte hun seg svimmel.

–Etter det husker jeg ingenting, forteller Aas.

Heldigvis var mannen hennes Knut, rask på «avtrekkeren». Med utdanning fra Forsvaret var han drillet i førstehjelp og startet raskt hjertekompresjon og ringte ambulansen. Han fortsatte med hjertekompresjon til ambulansen kom, men fikk ingen respons fra kona. Da ambulansen var framme etter 12 minutter satte de i gang hjertestarteren. Hjertet responderte på første elektrosjokk, men Aas var fremdeles bevisstløs. Hun ble fløyet til Ullevål, der undersøkelsene viste at hun måtte opereres.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer