Du leser nå Dagbladet Pluss

Som styrkesjef har Lise (41) bidratt til å redde hundrevis av flyktninger i Middelhavet

Men Lise Dunham har også avslørt menneskehandel.

PÅ JOBB: I løpet av to perioder i Middelhavet har Dunham vært med å redde hundrevis av flyktninger og migranter. -  En stor og viktig jobb. Jeg har blitt litt klokere og veldig glad i Italia, sier hun. Foto: KRIPOS
PÅ JOBB: I løpet av to perioder i Middelhavet har Dunham vært med å redde hundrevis av flyktninger og migranter. - En stor og viktig jobb. Jeg har blitt litt klokere og veldig glad i Italia, sier hun. Foto: KRIPOSVis mer

Det er en lummer dag i midten av november. «Siem Pilot» tar imot 400 mennesker fra en overfylt gummibåt. Blant disse en gruppe nigerianske jenter i 17-20-årsalderen. Flere av dem har fått etseskader etter å ha sittet i en blanding av diesel og sjøvann i bunnen av båten.

Underveis til Italia blir forteller jentene at de har flyktet fra den islamistiske militsen Boko Haram. Men mannskapet på det norske supplyskipet har ikke bare i oppdrag å redde flyktninger og migranter. Som en del av Operasjon Triton skal de også drive grensekontroll på oppdrag fra EU-organet Frontex.

Da de graver dypere, kommer det fram at jentene har sluppet å betale for reisen til Europa. Ingen av dem har bagasje eller mobiltelefoner med seg. Og de har følge av to personer som skal geleide dem videre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNADER*

KUN I HELGA

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNADER*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNADER* 0 kr for første 3 månader. 0 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.