Som styrkesjef har Lise (41) bidratt til å redde hundrevis av flyktninger i Middelhavet

Men Lise Dunham har også avslørt menneskehandel.

PÅ JOBB: I løpet av to perioder i Middelhavet har Dunham vært med å redde hundrevis av flyktninger og migranter. -  En stor og viktig jobb. Jeg har blitt litt klokere og veldig glad i Italia, sier hun. Foto: KRIPOS
PÅ JOBB: I løpet av to perioder i Middelhavet har Dunham vært med å redde hundrevis av flyktninger og migranter. - En stor og viktig jobb. Jeg har blitt litt klokere og veldig glad i Italia, sier hun. Foto: KRIPOS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er en lummer dag i midten av november. «Siem Pilot» tar imot 400 mennesker fra en overfylt gummibåt. Blant disse en gruppe nigerianske jenter i 17-20-årsalderen. Flere av dem har fått etseskader etter å ha sittet i en blanding av diesel og sjøvann i bunnen av båten.

Underveis til Italia blir forteller jentene at de har flyktet fra den islamistiske militsen Boko Haram. Men mannskapet på det norske supplyskipet har ikke bare i oppdrag å redde flyktninger og migranter. Som en del av Operasjon Triton skal de også drive grensekontroll på oppdrag fra EU-organet Frontex.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer