Sommeren er en prøvelse

Solskinn er Marielles (3) verste fiende.

MANGLER PIGMENT: Marielle (3) er albino og mangler pigmentet som beskytter mot solas sterke stråler. Når sola titter fram, dekkes hun til med solbriller, solhatt og solfaktor 50 på hele kroppen. Foto: Privat
MANGLER PIGMENT: Marielle (3) er albino og mangler pigmentet som beskytter mot solas sterke stråler. Når sola titter fram, dekkes hun til med solbriller, solhatt og solfaktor 50 på hele kroppen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marielle (3) er lyslugget, lyshudet, lysvippet og blåøyd. Oslo-jenta er ett av to-tre norske barn som hvert år får diagnosen albinisme.

Mangler pigment Øynene og huden er veldig følsomme for lys fordi hun mangler pigment som beskytter henne mot solas sterke stråler. Når sola titter fram, dekkes Marielle til med solbriller, solhatt og solfaktor 50 på hele kroppen. På grunn av dårlig dybdesyn bør hun bruke briller til daglig.

Ellers er Oslo-jenta som andre barn.

- Jeg tenker aldri på Marielle som annerledes, bedyrer mamma Marte Korsbrekke, som jobber som frilansjournalist for klikk.no.

Ubeskyttet mot lys Hjemme på Majorstua kommer Marielle og pappa hjem fra barnehagen. Vel oppe i loftsleiligheten er hun smørblid og pratesyk. Pappa Truls Granberg er fra Kristiansand, og mamma er fra Bergen. Marielle har arvet en sjarmerende blandingsdialekt med skarre-r.

Det er mye hun skal fortelle mamma om fra dagen i barnehagen. Og mamma lytter. Det lyse ansiktet, med nesten hvite vipper og gulhvitt hår, stråler opp i små smil. Bortsett fra når fotografen skal ta bilder med blitz. Det er plagsomt for Marielles øyne, som nesten helt mangler pigment som beskytter mot sterkt lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer