ØLTEST: Dagbladets vinekspert Robert Lie har testet seks flasker øl og funnet sin favoritt av lys sommerøl. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
ØLTEST: Dagbladets vinekspert Robert Lie har testet seks flasker øl og funnet sin favoritt av lys sommerøl. Foto: NTB Scanpix / ShutterstockVis mer

Sommeren er høysesong for de lyse øltypene. En av seks flasker får toppkarakter

Test av lyst sommerøl.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det finnes en rekke ulike øltyper innenfor denne kategorien, og et stort utvalg av produkter som er langt mer spennende enn den klassiske sommerølen til de store bryggeriene.

Imperial stout, porter, brown ale osv. er karakterfulle og spennende øltyper, men blir ofte med relativt høy alkohol, mørk maltkarakter og sin rike stil alt for tunge når gradestokken kryper oppover.

Det er øltyper som saison, pilsner, lager, hveteøl, blonde og IPA som med sin relativt lette og friske stil er å foretrekke.

Det finnes naturligvis stor variasjon innenfor disse kategoriene, men de har til felles at de alle er relativt lyse og lettdrikkelige i sommervarmen.

Sommerøl

De kommersielle sommerølene fra de store bryggeriene er sjelden interessante. Som regel er dette vanndige utgaver av allerede ganske karakterløse og enkle pilsner utgaver og har lite å by på når det kommer til karakter og egenart.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn