Sommerens beste potetsalat

Sommerforelsket? Sjekk ut virkningene av denne potetsalaten.

OPPSKRIFT PÅ SOMMERENS BESTE POTETSALAT: Gi potetrestene fra gårsdagens middag nytt liv! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
OPPSKRIFT PÅ SOMMERENS BESTE POTETSALAT: Gi potetrestene fra gårsdagens middag nytt liv! Foto: Marit Røttingsnes WestlieVis mer

I ett av mine grønnsaksbed i hagen vokser den mest villig urten jeg noen gang har hatt med å gjøre - løpstikken eller kjærlighetsurten som den også kalles. Så snart telen forsvinner på våren, stikker de første grønne skuddene opp, og før jeg vet ordet av det har den vokst seg høyere enn epletreet noen meter unna.

Løpstikken kan mer enn å vokse fort. Den er en god smakssetter hvis du skal koke kraft, og er en viktig bestanddel i kjærlighetssuppa fra Nøtterøy. Ja, du kan også bruke rikelige mengder hvis du har lyst til å saltbake en ørret.

Kjærlighet På nesten alle språk har løpstikken et navn som har noe med kjærlighet å gjøre, og historien forteller at det i store deler av Europa var vanlig å drikke avkok fra løpstikken for å styrke kjønnsdriften.

Heksene kunne vistnok heller ikke unnvære kjærlighetsurten til sine mange boblende gryter.

Jeg kan ikke garantere verken den ene eller andre virkningen av løpstikken. Her må du bare prøve ut og se hva som skjer selv.

Salater i lange baner Hvis du nå får så lyst på potetsalat at du tenker at her må det lages flere slag når du først er i gang, er denne versjonen med olje, sukkererter og reddiker et akkurat like godt alternativ som denne fargerike potetsalaten.

Det kan kanskje bli litt kjedelig å bare spise potetsalat. Det kan du enkelt og greit gjøre noe med hvis du fyrer opp grillen og trer noen grillspyd med lammekjøtt og pære eller helsteker en entrecôte eller en ishavsrøye. Alle er supre følger til kjærlighetssalaten.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.