Sommerlat bakst

Duftene og smakene som får alle til bords. Og som du enkelt får til på hytta.

DUFTEN AV FERIE: Det er sommer og lov å skeie ut. Disse hvetesnurrene med lakris- og bringebærfyll blir garantert spist opp. Kutt ut lakrisen og gå for mer bær om lakris er vanskelig å oppdrive der du er. Foto: METTE MØLLER
DUFTEN AV FERIE: Det er sommer og lov å skeie ut. Disse hvetesnurrene med lakris- og bringebærfyll blir garantert spist opp. Kutt ut lakrisen og gå for mer bær om lakris er vanskelig å oppdrive der du er. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvetesnurrer med lakris og masse bringebær. En deilig mandelbunn toppet med krem og bær. Eller en smuldrepai med epler, rabarbra eller kanskje pære.

Det høres ambisiøst ut, men behøver ikke være det. Selv ikke på hytta.

Godteri Hvorfor ikke droppe godteposen og pakke lakrisen inn i myke snurrer? Lakris passer godt sammen med bær. Får du tak i rålakrispulver, er det kjempegodt, både sammen med bringebær og solbær.

Etter at «lakrisbølgen» nådde landet, får du lakris til baking i mange butikker. Skulle du være langt utenfor lakris-radaren, tenk annerledes. Snurrene blir nydelige med bare bringebær også.

Har du en oppskrift hjemmefra som du pleier å lykkes med, gjør som de smarte. De veier opp de tørre ingrediensene hjemme, putter dem i hver sin pose - og blander når de kommer på hytta. Raskere får du det ikke.

Mandelredningen Når telefonen ringer og gode venner sier de er på vei, uanmeldt, gjelder det å ha noen basisvarer i bakhånd. Noe slikt pleier å skje med mange av oss - hvert år.

Har du nøtter, eggehviter og melis i skapet, er du reddet. Mer skal ikke til for å lage en saftig og god nøttebunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer