Sommerlig risotto

Trenger du nye ideer til sommermaten? I dag gir Karla Siverts deg tre inspirerende oppskrifter på deilig og sommerlig risotto.

RIS MED SMAK: Denne fristende risottoen med blåskjell og reker er enkel og nydelig sommermat. Foto: METTE MØLLER
RIS MED SMAK: Denne fristende risottoen med blåskjell og reker er enkel og nydelig sommermat. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Risotto er en italiensk klassiker, og er enkelt forklart kokt og smaksatt ris.

Du velger de råvarene du liker og har tilgjengelig. Men du må la den vanlige middagsrisen ligge, og bruke ris som er egnet til risotto.

I norske butikker er carnaroli eller arborio er den mest vanlige risottorisen.Sju ting du bør ha i skapet om du er glad i å lage italiensk mat

Rask og enkel Dagbladets kokk Karla Siverts er svært glad i risotto, og lager den like gjerne sommer som vinter, med de råvarene som er i sesong.

Sommervarianten er gjerne med sjømat, asparges eller andre gode grønnsaker.

Mange forbinder risotto med middagsselskaper eller restaurantmat, men den italienske klassikeren er både rask og enkel å lage - og du har faktisk et deilig hverdagsmåltid måltid ferdig på rundt 20 minutter.

- Jeg tror mange er litt redde for å lage risotto fordi de tror det er vanskelig. Men det er det ikke! Det er bare litt timing, egentlig. Du må passe på koketida, og spise risottoen straks den er ferdig. Ellers blir konsistensen grøtete, sier Karla.

Risotto på norsk? Charlotte Mohns byggotto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.