Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Søndagsmiddagen du liker

Her har du tre søndagsklassikere.

UTDØDD? Sjuve lurer på om den gode, gammeldagse søndagsmiddagen som "lager seg selv" er vandret heden. Her er tre oppskrifter til inspirasjon.Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
UTDØDD? Sjuve lurer på om den gode, gammeldagse søndagsmiddagen som "lager seg selv" er vandret heden. Her er tre oppskrifter til inspirasjon.Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer

Er det bare meg, eller er søndagsmiddagen i ferd med å dø ut?

Jeg tviler ikke på at folk spiser mat på søndager også, men den tradisjonstunge søndagen med kokte poteter og svinesteik i ovnen - hva med den?

Er telefonmaten i ferd med å etablere et søndagsmathegemoni? Bestiller man papp-pizza, sushi eller "indisk" på døra, men cola og ekstra rømmedressing?

Dersom jeg har rett i mine antagelser om at den vakre, kulinariske skikken med stolte, solide og hjemmelagde middager er på vikende front vil jeg herved reise kjerringa.

HELGEMAT UTEN ARBEID: Deilige gryteretter redder helgen.  Foto: Erik Hannemann
HELGEMAT UTEN ARBEID: Deilige gryteretter redder helgen. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Og derfor har jeg samlet tre klassikere nedenfor.

Oppskrifter på søndagsmiddag Det første er dronningen av søndagsmiddager: svinesteika. I denne varianten serveres den med rødkål, epler og svisker.

Den andre oppskriften er på reinsdyrgryte. Rundt om i norske frysere er det flusst med viltkjøtt og dette er et godt utgangspunkt for å få spist opp noe av det. (Eller finner du en annen, enda spenstigere variant her...).

Sist ut blandt søndagsmiddagens redninger er lammefrikassé. Om du har glemt det lages altså frikassé ved at du koker kjøtt lenge og så lager du saus på kraften.

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

God søndag!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8600 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Spis godt for 25 kroner dagen
Her er det beste ostekake-knepene
Slik lager du nachos
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media