Sony S90: Buet 4K-TV

Den japanske giganten gjør som sine koreanske konkurrenter. Men de skiller seg likevel ut.

SONY S90: Lekker TV-fot. Foto: ØYVIND PAULSEN
SONY S90: Lekker TV-fot. Foto: ØYVIND PAULSENVis mer

Dinside Da Samsung og LG lanserte sine første buede TV-modeller, sto flere av konkurrentene og rynket litt på nesten. Sony var en av dem, men nå har pipen fått en annen lyd.

For det gikk ikke lang tid før Sony viste fram sin prototype av en buet skjerm, men da var parolen at dette bare var noe de viste fram for at kundene skulle se at de kunne få det til hvis de ville.

Vel. Nå har det gått et år, og tonen har blitt en annen. For den buede S90 blir tilgjengelig allerede i oktober, og den kommer i både 65- og 75-tommers størrelse.

Møt den buede Sony S90 Vårt førsteinntrykk er at krummingen i panelet ikke er så stort som på Samsung og LGs modeller, og det bekreftet også Sonys representant, som påpekte at det også var gjort med vilje.

Tanken er selvsagt å finne en bueform som ikke går ut over innsynsvinkelen, og det mener altså Sony at de har fått til. Dette må vi selvsagt se nærmere på når vi får testet TV-en hjemme.

Sony S90 har 4K-oppløsning, og kommer derfor i tillegg til de andre Sony-modellene i Sonys 4K-klasse. Bildemessig skal den være identisk med X9-serien, som kort fortalt gir deg det beste bildet Sony per dags dato klarer å skvise ut av en kant-LED-modell.

Det betyr også at Netflix i 4K er på plass, og at smartTV-funksjonene er like med de andre 4K-modellene vi har testet i år.

LES MER:
Test av Sony 55X8505B
Test av Sony 65X9005B

Førsteinntrykk: Den skiller seg ut! Vi har kun sett og tatt på modellen på dagens korte pressemøte, men noen punkter er likevel klare:

Sony skiller seg ut ved å ikke være redd for å lage TV-ene litt tykkere enn konkurrentenes, og det er noe vi har sansen for.

Materialkvaliteten på TV-en virker forøvrig å være svært god: Dette er massivt og tungt. Sony har imidlertid gitt TV-en runde kanter som myker opp inntrykket. På hver side av TV-en, deles i tillegg kantrammen av et blått diodelys, noe vi syns var stilig. Er du uenig vil vi uansett tippe at dette kan slås av.

SONY S90: Førsteinntrykket av bue-modellen er strålende, og det ser ut som om krummingen er litt mindre enn på LG og Samsungs modeller. Foto: ØYVIND PAULSEN
SONY S90: Førsteinntrykket av bue-modellen er strålende, og det ser ut som om krummingen er litt mindre enn på LG og Samsungs modeller. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Hovedforklaringen til at TV-en ikke er så tynn, er blant annet at det skal være plass til store høyttalerelementer, for som vi allerede har fortalt deg, satser Sony tungt på god TV-lyd i år.

S90 er utstyrt med et nytt 4.2-kanals multivinkel Live Speaker-system med separate driverenheter, slik at lyden skal simulere 360-graders surround.

Nøyaktig hvor bra dette fungerer er imidlertid umulig å si noe om før vi får testet den selv, for på messegulvet var det kaos.

Noen billigmodeller blir dette ikke. De oppgitte prisene vi fikk her nede var 35.000 kroner for 65-tommeren, men den som virkelig fristet oss var 75-tommeren, som dessverre starter på hele 78.000 kroner.

Flere nyheter fra IFA-messen får du her!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

SONY S90: Innsynsvinkelen virker god, men som dere ser er det gjenskinn fra panelet. Her var imidlertid hele taket dekket av lyskastere, så fullt så ille blir det neppe i en vanlig stue. Foto: ØYVIND PAULSEN
SONY S90: Innsynsvinkelen virker god, men som dere ser er det gjenskinn fra panelet. Her var imidlertid hele taket dekket av lyskastere, så fullt så ille blir det neppe i en vanlig stue. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer