PEISKOS I KØBENHAVN: Hotel Avenue ligger perfekt til på Frederiksberg, et steinkast fra «Superkilen», det hippe, nye området med park og sykkelveier skapt av Danmarks beste landskapsarkitekter.
PEISKOS I KØBENHAVN: Hotel Avenue ligger perfekt til på Frederiksberg, et steinkast fra «Superkilen», det hippe, nye området med park og sykkelveier skapt av Danmarks beste landskapsarkitekter.Vis mer

Sørger for peis og rødvin når du skal lande etter shoppingrunden

Ligger bare et steinkast fra nye, hippe «Superkilen».

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

Det er litt utpå kvelden og vi sitter foran en god og varm, om ikke helt ekte peis, lar ømme føtter hvile og dagen ebbe ut. Innholdet i glasset smaker som det skal, stearinlysene brenner og stemningen er avslappet.

Åboulevard, tjue meter unna hotellveggen, er dimensjonert for en strøm av biler, men bilene er få og isolasjonen god.

AVENUE HOTEL: Komfortabelt rom, seng med fantastisk madrass og innbydende tekstiler.
AVENUE HOTEL: Komfortabelt rom, seng med fantastisk madrass og innbydende tekstiler. Vis mer

Vi hadde lyst til å prøve noe nytt og sentrumsnært, men ikke de vanlige hotellene rundt Kongens Nytorv og Strøget.

Hotel Avenue ligger perfekt til på Frederiksberg, et steinkast fra «Superkilen», det hippe, nye området med park og sykkelveier skapt av landets beste landskapsarkitekter.

I nærheten ligger også Assistens kirkegård, mer park enn vanlig gravlund og den stadig mer populære Jægersborggade på Nørrebro. Og sentrum er bare en kort taxitur unna.

«Boutiquehotel» Avenue omtaler seg som «boutiquehotel». Hvis det med «boutique» menes et intimt og personlig hotell med høy komfort og gjennomført estetikk, har hotellet sine ord i behold.

I første etasje står dype fløyelssofaer, noen med utsikt mot boulevarden, andre mot peisen. Servering får du straks av en ansatt som i det ene øyeblikket er resepsjonist, det neste bartender.

Den kombinerte baren og resepsjonsdisken er ikke bare praktisk, men også et blikkfang.

Innbydende Rommet vårt bød også på den riktige hotellfeelingen. God plass, seng med fantastisk madrass og innbydende tekstiler.

Badet var langt og smalt i minimalistisk hvitt, vendt ut mot bakgården, men like komfortabelt som rommet.

To behagelige dusjhoder, praktiske knagger, gulvvarme og en lang glasshylle under speilet.

Interiørarkitektene har tatt gode grep ved siste oppussing av den gamle bygningen, hvor det har vært hotelldrift mer eller mindre kontinuerlig i 100 år.

Smakfullt og barnevennlig Dansk bakverk, nøtter, musli, frukt og god kaffe gjør frokosten til en opptur. Ingen voldsom oppdekning, men smakfullt og innbydende fra a til å.

Rundt oss sitter svenske kolleger som arrangerer seminar på hotellet, noen enslige og et par tyske par, men Avenue er minst like egnet for deg med småbarn.

Bak en søyle i frokostrommet har barna sitt eget hjørne med leker og puter, mens de voksne tar en ekstra kaffekopp før neste økt.

• Her finner du hotelltestene fra Dagbladets Inne og ute.