Sørpe full kaptein pågrepet etter å ha svimt av i cockpit

- De fant ham sammensunket i setet. 

SVIMTE AV I COCKPIT: En Sunwing-pilot skulle fly 99 passasjerer og seks besetningsmedlemmer til Cancun, Mexico, lørdag, men svimte i stedet av i setet sitt, sørpe full. Flyet på bildet er ikke av typen kapteinen hadde planer om å dra avgårde med. Foto: NTB Scanpix
SVIMTE AV I COCKPIT: En Sunwing-pilot skulle fly 99 passasjerer og seks besetningsmedlemmer til Cancun, Mexico, lørdag, men svimte i stedet av i setet sitt, sørpe full. Flyet på bildet er ikke av typen kapteinen hadde planer om å dra avgårde med. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En Sunwing-pilot ble lørdag arrestert etter at han ble funnet døddrukken i cockpiten på et fly han etter planen skulle ta av med kort tid etter, skriver avisa The Telegraph.

Reagerte på oppførselen

Den 37 år gamle mannen skulle frakte passasjerer fra Calgary i Canada til noe mer solfylte Cancun i Mexico, men like før take-off reagerte kabinpersonalet på pilotens merkelige oppførsel. Piloten skal så ha svimt av, og politiet ble tilkalt.

- De fant ham sammensunket i setet sitt. Det var kapteinen, sa politibetjent Paul Stacey i en pressekonferanse lørdag.

Ifølge politiet hadde kapteinen over tre ganger så høy promille enn det som er lovlig i Canada, som er på 0,8 promille, selv to timer etter at han ble arrestert.

«Svært uheldig»

Piloten er nå siktet for å ha ført et fly i påvirket tilstand.

- Fordi han har så mye alkohol i kroppen, kommer de til å vente med å sende ham foran en dommer til han har blitt litt mer edru, sa politibetjent Stacey.

Sunwing takker kabinpersonalet for hvordan de reagerte på det de kaller en «svært uheldig situasjon. Boeing 737-maskinen med de 99 passasjerene og et kabinpersonale på seks tok av kort tid etter - dog med en annen pilot bak spakene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer