Opplevelse-ferie

Sosiale medier blir en stadig viktigere del av ferien. Det tar Anne Gunn konsekvensen av.

Forteller turistene hvor de bør ta selfier.

GRÜNDER: Anne Gunn Rosvold er opptatt av at turistene som kjøper opplevelsesturer av henne skal ha en unik og individuell opplevelse. Firmaet hun har startet, Bergen Base Camp, leverer blant annet en app som forteller de reisende hvor de beste selfie-punktene på ruta er. Foto: Privat
GRÜNDER: Anne Gunn Rosvold er opptatt av at turistene som kjøper opplevelsesturer av henne skal ha en unik og individuell opplevelse. Firmaet hun har startet, Bergen Base Camp, leverer blant annet en app som forteller de reisende hvor de beste selfie-punktene på ruta er. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anne Gunn Rosvold, gründeren bak firmaet som arrangerer en rekke turer og opplevelser i Bergens-området, har sett seg en smule lei på det hun oppfatter som tradisjonell masseturisme der en busslast besøkende slippes løs et par timer et sted for så å samles opp igjen og kjøres videre etter å ha ruslet rundt i samlet flokk bak en skiltbærer i et par timer.

- Vi mangler kanskje en gruppe turister i Norge, de individuelle turistene. De oppdagelsesreisende som legger all sin identitet i reisene sine og er opptatt av ekte opplevelser som matcher den identiteten de representerer. For disse er det også veldig viktig å vise hvem de er, og sosiale medier er essensielt i denne sammenhengen, sier Rosvold.

Selvguiding og selfie-punkter

Derfor har firmaet utviklet en app som kundene kan installere når de kjøper en opplevelse Bergen Base Camp arrangerer selv, eller som de formidler for andre lokale aktører.

På den er turen GPS-merket, slik at turisten kan guide seg selv. Underveis gir appen deg historien om steder du ser, og ruta er også merket med gunstige selfie-punkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer