Endometriose:

Sov ikke på 13 døgn

Ingvild Synnes hevder hun mistet søvnen som følge av sykdom, medisiner og bivirkninger. 33-åringen mener en ny behandlingsform reddet livet hennes.

PLAGET: De ti siste åra har Synnes levd med endometriose. Fra 2017 har hun i tillegg slitt med kritisk lite søvn. - Nå forstår jeg hvorfor det å holde folk våkne er en effektiv form for tortur, sier hun.
PLAGET: De ti siste åra har Synnes levd med endometriose. Fra 2017 har hun i tillegg slitt med kritisk lite søvn. - Nå forstår jeg hvorfor det å holde folk våkne er en effektiv form for tortur, sier hun.Vis mer

I en tidligere versjon av denne saken kom vi i skade for å skrive at professor emerita, gynekolog Mette H. Moen, mener at 90 prosent av kvinner som blir behandlet for endometriose blir friske. Det hadde vi ikke dekning for. Moen sa at 90 prosent av kvinner med endometriose ville kunne få en behandling som gjør dem bedre.

Ingvild Synnes, utdannet sykepleier, har kjempet i mange år mot store smerter og plager som følge av kvinnesykdommen endometriose - en tilstand der vev av samme type som slimhinna i livmoren vokser utenfor livmorhulen.

Til slutt sto hun på åtte ulike tabletter mot sykdommen og følgelidelser av den, forteller hun. Og i andre halvdel av 2017 begynte situasjonen å gå hardt utover søvnen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.