Soveposen er forbeholdt damer

Denne fibersoveposen er skreddersydd etter kvinners behov.

ANBEFALES: Sovepose tilpasset kvinner. © Foto: produsenten
ANBEFALES: Sovepose tilpasset kvinner. © Foto: produsentenVis mer

Helsport har lenge vært en av de absolutt største leverandørene av kvalitetsfjelltelt og soveposer i Norge. Nå er de kommet med en ny soveposeserie spesialutviklet for damer.

I tillegg til laboratorietester og vitenskapelige studier har flere turvante og turglade kvinner vært med i prosessen og kommet med gode innspill og ønsker i forbindelse med utvikling av den nye soveposemodellen, ifølge utvikler hos Helsport, Ragnhild Nesbakken.

Godt førsteinntrykk Vi har latt et par av damene i Aktivt Testteam få prøve en av modellene for å se hva de mener om posen og om det er gjort forbedringer i forhold til vanlige «unisexmodeller».

I PRO-serien har Helsport fokus på lav vekt og lite pakkevolum som skal kombineres med høy kvalitet og god komfort. Helsport har også en «kvassere» serie som de kaller X-TREM.

Vi har testet Huldreheimen (standard) Long - en pose i all hovedsak med fiber som isolasjonsmateriale.

Ved første øyekast - uavhengig av om dette er en dame- eller unisexmodell - gir soveposen et meget godt førsteinntrykk.

Pakkposen er solid og har en god størrelse, soveposen ser stilig ut, posen kommer seg raskt etter oppholdet i pakkposen og glidelås og andre detaljer oppleves solide og funksjonelle.

Det er viktig å merkes seg at dette ikke er en herremodell som bare er gjort kortere.

Posen er tilpasset at kvinner er kortere enn menn, men den er også smalere ved skuldrene og videre ved hoftene. Den har i tillegg en spesialutviklet varmekrage som tetter godt rundt hals- og brystregionen og den er utstyrt med et ekstra isolasjonslag med dun i fotenden.

Smarte løsninger Posen er utstyrt med flere gode løsninger som ikke er spesielt utviklet for denne damemodellen, men som likevel verd å nevne; utvendig lomme bak på hetta som kan fylles med for eksempel klær og fungere som hodepute, 2-veis glidelås som er mulig å koble, store antisklifelt på undersiden av posen, bred isolert klaff på innsiden av glidelåsen, refleksbånd langsmed glidelåsen og en innvendig glidelåslomme til for eksempel klokke, hodelykt og mobil.

Vi har ikke fått til mer enn ca åtte bruksdøgn på denne soveposen, dette er ikke optimalt, men samtidig nok til å si noe om de tekniske og praktiske løsningene. Ikke minst om opplevd komfort.

Det eneste vi dermed ikke har fått testet skikkelig, er slitasje som kan oppstå etter mer og kanskje noe tøffere bruk.

Likevel vil vi si at posen gir et meget bra inntrykk og med tidligere erfaring fra flere andre poser fra Helsport vil vi si at vi ikke er spesielt redd for at det vil komme noen overraskelser med tanke på en lengre bruksperiode.

Kommer også som dunpose Soveposen kommer både som en lettere (høyere komforttemperatur) og en tyngre (lavere komforttemperatur) utgave enn den vi testet - i tillegg til en ren dunpose.

Helsport har sin egen guide til hvilke temperatursoner de mener posene deres passer til - basert på "den gamle" Thelmatesten fra Sintef.

I dag oppgis dette som regel etter den nye, europeiske standarden EN13537. Denne er tilpasset europeere. Den europeiske standarden krever at man måler 4 verdier: Komforttemperatur (T-comfort), nedre grensetemperatur, nedre ekstremtemperatur og maksimumstemperatur.

For vante brukere mener testerne at Helsports temperaturguide stemmer bedre enn T-comfort.

Konklusjon Sammen med generelt meget god kvalitet på soveposen, fremhever våre kvinnelige testere passform med bedre plass rundt hoftene og den ekstra isolasjonen i fotenden som de to momentene de ønsker å trekke fram som merkbare og spesielt gode løsninger. Anbefales til turglade jenter og kvinner.

Les også: Vi har testet 25 oppblåsbare liggeunderlag!

Her kjøper du testvinnerne billigst på nett

Stor test av liggeunderlag

Denne soveposen tåler fukt og kulde

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.